Francuska salata – Saznajte kako pripremiti francusku salatu u našem video receptu. – grašak (smrznutog), majoneza, krumpir (kuhanog, u ljusci), mrkva, kiseli krastavci, jaje (tvrdo kuhana), korijen celera, jabuke, mileram, senf, sok od limuna, sol, bijeli papar, Svo povrće i tvrdo kuhana jaja, očistimo i narežemo na kockice. ; U lonac s vodom dodamo mrkvu, korijen celera, posolimo i kada voda zavri povrće kuhamo 10-ak minuta. ; Dok se povrće kuha jabuku ogulimo i narežemo na kockice. ; Zatim u lonac dodamo smrznuti grašak, kockice jabuke i kada zavri kuhamo još 5 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo majonezu, dodamo senf, mileram i dobro izmiješamo. ; Kuhano povrće ocijedimo i premjestimo u zdjelu u kojoj ćemo pripremati salatu.; Potom dodamo mješavinu s majonezom, kockice tvrdo kuhanih jaja, krastavaca i krumpira te nježno izmiješamo sastojke. ; Zatim salatu začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo limunov sok i još jednom dobro promiješamo. ; Ovako pripremljenu salatu stavimo u hladnjak da se ohladi, te poslužimo.; – Pogledajte kako se priprema jedna od najpoznatijih salata, koja usprkos imenu ne potječe iz Francuske, već iz Rusije ali s malo drugačijim sastojcima, no mi se ipak držimo prokušane recepture i nadamo se da će Vam se svidjeti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Francuska salata – Saznajte kako pripremiti francusku salatu u našem video receptu. – grašak (smrznutog), majoneza, krumpir (kuhanog, u ljusci), mrkva, kiseli krastavci, jaje, korijen celera, jabuke, mileram, senf, sok od limuna, sol, bijeli papar, Svo povrće i tvrdo kuhana jaja, očistimo i narežemo na kockice. ; U lonac s vodom dodamo mrkvu, korijen celera, posolimo i kada voda zavri povrće kuhamo 10-ak minuta. ; Dok se povrće kuha jabuku ogulimo i narežemo na kockice. ; Zatim u lonac dodamo smrznuti grašak, kockice jabuke i kada zavri kuhamo još 5 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo majonezu, dodamo senf, mileram i dobro izmiješamo. ; Kuhano povrće ocijedimo i premjestimo u zdjelu u kojoj ćemo pripremati salatu.; Potom dodamo mješavinu s majonezom, kockice tvrdo kuhanih jaja, krastavaca i krumpira te nježno izmiješamo sastojke. ; Zatim salatu začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo limunov sok i još jednom dobro promiješamo. ; Ovako pripremljenu salatu stavimo u hladnjak da se ohladi, te poslužimo.; -</div>
Francuska salata
Saznajte kako pripremiti francusku salatu u našem video receptu.
Pogledajte kako se priprema jedna od najpoznatijih salata, koja usprkos imenu ne potječe iz Francuske, već iz Rusije ali s malo drugačijim sastojcima, no mi se ipak držimo prokušane recepture i nadamo se da će Vam se svidjeti.
Francuska salata - Saznajte kako pripremiti francusku salatu u našem video receptu. - grašak (smrznutog), majoneza, krumpir (kuhanog, u ljusci), mrkva, kiseli krastavci, jaje, korijen celera, jabuke, mileram, senf, sok od limuna, sol, bijeli papar, Svo povrće i tvrdo kuhana jaja, očistimo i narežemo na kockice. ; U lonac s vodom dodamo mrkvu, korijen celera, posolimo i kada voda zavri povrće kuhamo 10-ak minuta. ; Dok se povrće kuha jabuku ogulimo i narežemo na kockice. ; Zatim u lonac dodamo smrznuti grašak, kockice jabuke i kada zavri kuhamo još 5 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo majonezu, dodamo senf, mileram i dobro izmiješamo. ; Kuhano povrće ocijedimo i premjestimo u zdjelu u kojoj ćemo pripremati salatu.; Potom dodamo mješavinu s majonezom, kockice tvrdo kuhanih jaja, krastavaca i krumpira te nježno izmiješamo sastojke. ; Zatim salatu začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo limunov sok i još jednom dobro promiješamo. ; Ovako pripremljenu salatu stavimo u hladnjak da se ohladi, te poslužimo.; -