- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Filet bijele ribe u umaku od pjenušca
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe u umaku od pjenušca.
U ovo blagdansko vrijeme ne moramo samo ispijati pjenušac, već njime možemo i oplemeniti umak kojim ćemo preliti ukusne pržene filete bijele ribe.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 800 g (fileti bez kože i kostiju)
- brokula, 600 g
- mrkva, 400 g
- vrhnje za kuhanje, 300 ml
- pjenušac, 150 ml
- povrtni dodatak jelima, 1 žlica
- mljevena crvena paprika, 1/2 žličice
- majčina dušica, 1/2 žličice
- žumanjak, 2
- papar, 1 žličica crveni, u zrnu
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Filete bijele ribe osušimo, očistimo od preostalih kostiju i narežemo na manje komade, brokulu natrgamo na cvijetiće, a mrkvu naribamo na ploške.
- U lonac s vrelom vodom stavimo pripremljeno povrće, začinimo povrtnim dodatkom jelima, dodamo polovicu maslaca i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme filete ribe začinimo solju i stavimo pržiti u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja.
- Nakon dvije, tri minute filete okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko.
- Zatim u tavu ulijemo pjenušac i pustimo da kuha dvije, tri minute.
- Potom riblje filete izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo majčinu dušicu, mljevenu crvenu papriku, preostali maslac, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kada zavri maknemo s vatre.
- Kada se umak malo ohladi začinimo ga bijelim paprom, dodamo žumanjke i miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličan umak.
- Kuhano povrće ocijedimo i stavimo na tanjur, kraj njega složimo pržene komade ribe i prelijemo ih gotovim umakom, posipamo ih s malo crvenog papra u zrnu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |