- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Jelenji odresci u aromatičnom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenje odreske u aromatičnom umaku. – jelenje meso (od leđa, bez kosti), crno vino, džem od suhe smokve s narančom, maslac, konjak, vinski ocat, cimet (u prahu), med (od bagrema), ulje, sol, Meso narežemo na odreske, posolimo ih i stavimo u tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja, te pržimo na laganoj vatri. Nakon, po prilici četiri minute, odreske okrenemo i pržimo još toliko. ; Zatim u tavu ulijemo konjak i usplamtimo ga (flambiramo), te pričekamo da se vatra ugasi. ; Potom meso izvadimo na stranu, a u tavu, na masnoću od prženja, ulijemo vinski ocat i crno vino, dodamo med te kuhamo dalje. ; Kad umak zavri začinimo ga solju i cimetom u prahu, dodamo džem i preostali maslac, promiješamo i vratimo odreske u umak. ; Kad su se odresci ugrijali premjestimo ih na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo.; – Riječi su preslabe da se opiše ovo krasno jelo, a kaže se da jedna slika govori više od tisuću riječi, stoga pogledajte naš video umjesto pisanja i čitanja bezbroja riječi.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Jelenji odresci u aromatičnom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenje odreske u aromatičnom umaku. – meso jelena (od leđa, bez kosti), crno vino, džem od suhe smokve s narančom, maslac, konjak, vinski ocat, cimet (u prahu), med (od bagrema), ulje, sol, Meso narežemo na odreske, posolimo ih i stavimo u tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja, te pržimo na laganoj vatri. Nakon, po prilici četiri minute, odreske okrenemo i pržimo još toliko. ; Zatim u tavu ulijemo konjak i usplamtimo ga (flambiramo), te pričekamo da se vatra ugasi. ; Potom meso izvadimo na stranu, a u tavu, na masnoću od prženja, ulijemo vinski ocat i crno vino, dodamo med te kuhamo dalje. ; Kad umak zavri začinimo ga solju i cimetom u prahu, dodamo džem i preostali maslac, promiješamo i vratimo odreske u umak. ; Kad su se odresci ugrijali premjestimo ih na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo.; -</div>
Jelenji odresci u aromatičnom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenje odreske u aromatičnom umaku.
Riječi su preslabe da se opiše ovo krasno jelo, a kaže se da jedna slika govori više od tisuću riječi, stoga pogledajte naš video umjesto pisanja i čitanja bezbroja riječi.
Jelenji odresci u aromatičnom umaku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenje odreske u aromatičnom umaku. - meso jelena (od leđa, bez kosti), crno vino, džem od suhe smokve s narančom, maslac, konjak, vinski ocat, cimet (u prahu), med (od bagrema), ulje, sol, Meso narežemo na odreske, posolimo ih i stavimo u tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja, te pržimo na laganoj vatri. Nakon, po prilici četiri minute, odreske okrenemo i pržimo još toliko. ; Zatim u tavu ulijemo konjak i usplamtimo ga (flambiramo), te pričekamo da se vatra ugasi. ; Potom meso izvadimo na stranu, a u tavu, na masnoću od prženja, ulijemo vinski ocat i crno vino, dodamo med te kuhamo dalje. ; Kad umak zavri začinimo ga solju i cimetom u prahu, dodamo džem i preostali maslac, promiješamo i vratimo odreske u umak. ; Kad su se odresci ugrijali premjestimo ih na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Meso narežemo na odreske, posolimo ih i stavimo u tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja, te pržimo na laganoj vatri. Nakon, po prilici četiri minute, odreske okrenemo i pržimo još toliko.
- Zatim u tavu ulijemo konjak i usplamtimo ga (flambiramo), te pričekamo da se vatra ugasi.
- Potom meso izvadimo na stranu, a u tavu, na masnoću od prženja, ulijemo vinski ocat i crno vino, dodamo med te kuhamo dalje.
- Kad umak zavri začinimo ga solju i cimetom u prahu, dodamo džem i preostali maslac, promiješamo i vratimo odreske u umak.
- Kad su se odresci ugrijali premjestimo ih na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 61
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|