- Tomislav Špiček
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Zapečene jabuke u bijelom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene jabuke u bijelom vinu.
Ako nas je ona jabuka koštala izgnastva iz raja, ova će nam bar nakratko vratiti poneki božanski osjećaj. Jabuke, brusnice, grožđice, bademi, bijelo vino i cimet. Ma treba li vam ovoga časa išta drugo?!
Zapečene jabuke u bijelom vinu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene jabuke u bijelom vinu. - jabuke, bijelo vino, brusnice, grožðice, bademi, maslac, šećer, cimet (u prahu), Iz neoguljenih jabuka izvadimo sredinu sa košticama tako da dobijemo male posudice od jabuka. ; Na malo maslaca rastopimo 2 žlice šećera, dodamo 1 dcl bijelog vina i umiješamo brusnice, grožđice i nasjeckane bademe te takvom smjesom punimo jabuke. ; Posudu za pečenje u pećnici namažemo maslacem, ulijemo bijelo vino te u nju položimo punjene jabuke. ; Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 150 stupnjeva 20 minuta. ; Kada izvadimo iz pećnice na svaku jabuku položimo žličicu maslaca te posipamo sa šećerom i cimetom.; -
Upute po koracima:
- Iz neoguljenih jabuka izvadimo sredinu sa košticama tako da dobijemo male posudice od jabuka.
- Na malo maslaca rastopimo 2 žlice šećera, dodamo 1 dcl bijelog vina i umiješamo brusnice, grožđice i nasjeckane bademe te takvom smjesom punimo jabuke.
- Posudu za pečenje u pećnici namažemo maslacem, ulijemo bijelo vino te u nju položimo punjene jabuke.
- Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 150 stupnjeva 20 minuta.
- Kada izvadimo iz pećnice na svaku jabuku položimo žličicu maslaca te posipamo sa šećerom i cimetom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |