Zapečene jabuke u bijelom vinu

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Zapečene jabuke u bijelom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene jabuke u bijelom vinu.

Ako nas je ona jabuka koštala izgnastva iz raja, ova će nam bar nakratko vratiti poneki božanski osjećaj. Jabuke, brusnice, grožđice, bademi, bijelo vino i cimet. Ma treba li vam ovoga časa išta drugo?!

Zapečene jabuke u bijelom vinu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene jabuke u bijelom vinu. - jabuke, bijelo vino, brusnice, grožðice, bademi, maslac, šećer, cimet (u prahu), Iz neoguljenih jabuka izvadimo sredinu sa košticama tako da dobijemo male posudice od jabuka. ; Na malo maslaca rastopimo 2 žlice šećera, dodamo 1 dcl bijelog vina i umiješamo brusnice, grožđice i nasjeckane bademe te takvom smjesom punimo jabuke. ; Posudu za pečenje u pećnici namažemo maslacem, ulijemo bijelo vino te u nju položimo punjene jabuke. ; Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 150 stupnjeva 20 minuta. ; Kada izvadimo iz pećnice na svaku jabuku položimo žličicu maslaca te posipamo sa šećerom i cimetom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Iz neoguljenih jabuka izvadimo sredinu sa košticama tako da dobijemo male posudice od jabuka.
  2. Na malo maslaca rastopimo 2 žlice šećera, dodamo 1 dcl bijelog vina i umiješamo brusnice, grožđice i nasjeckane bademe te takvom smjesom punimo jabuke.
  3. Posudu za pečenje u pećnici namažemo maslacem, ulijemo bijelo vino te u nju položimo punjene jabuke.
  4. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 150 stupnjeva 20 minuta.
  5. Kada izvadimo iz pećnice na svaku jabuku položimo žličicu maslaca te posipamo sa šećerom i cimetom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.62
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: