- Almo Čatlak
- 90 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Dadolini s bistrom juhom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti dadoline s bistrom juhom. – sir ribanac (naribanog), brašno, maslac (omekšalog), jaje, muškatni oraščić (mljeveni), kokošji temeljac, sol, U zdjelu razbijemo jaja, začinimo ih muškatnim oraščićem i prstohvatom soli, te umutimo pjenjačom. ; Zatim dodamo omekšali maslac, sir ribanac, prosijano brašno, 0,50 ml kokošje juhe i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu prelijemo u manji kvadratni lim za pečenje, obložen papirom za pečenje, ravnomjerno ju rasporedimo na debljinu 5 milimetara i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 60-ak minuta. ; Pred kraj pečenja skuhamo juhu. ; Pečeno tijesto izvadimo na radnu ploču i narežemo na kockice veličine jednog centimetra.; Tako dobivene dadoline stavimo po površini juhe, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; – Naučite kako pripremiti domaću talijansku tjesteninu sa sirom parmezanom ili ribancem, koju možete dodati u razne juhe ili neka variva.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Dadolini s bistrom juhom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti dadoline s bistrom juhom. – sir ribanac (naribanog), brašno, maslac (omekšalog), jaje, muškatni oraščić (mljeveni), kokošji temeljac, sol, U zdjelu razbijemo jaja, začinimo ih muškatnim oraščićem i prstohvatom soli, te umutimo pjenjačom. ; Zatim dodamo omekšali maslac, sir ribanac, prosijano brašno, 0,50 ml kokošje juhe i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu prelijemo u manji kvadratni lim za pečenje, obložen papirom za pečenje, ravnomjerno ju rasporedimo na debljinu 5 milimetara i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 60-ak minuta. ; Pred kraj pečenja skuhamo juhu. ; Pečeno tijesto izvadimo na radnu ploču i narežemo na kockice veličine jednog centimetra.; Tako dobivene dadoline stavimo po površini juhe, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -</div>
Dadolini s bistrom juhom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti dadoline s bistrom juhom.
Naučite kako pripremiti domaću talijansku tjesteninu sa sirom parmezanom ili ribancem, koju možete dodati u razne juhe ili neka variva.
Dadolini s bistrom juhom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti dadoline s bistrom juhom. - sir ribanac (naribanog), brašno, maslac (omekšalog), jaje, muškatni oraščić (mljeveni), kokošji temeljac, sol, U zdjelu razbijemo jaja, začinimo ih muškatnim oraščićem i prstohvatom soli, te umutimo pjenjačom. ; Zatim dodamo omekšali maslac, sir ribanac, prosijano brašno, 0,50 ml kokošje juhe i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu prelijemo u manji kvadratni lim za pečenje, obložen papirom za pečenje, ravnomjerno ju rasporedimo na debljinu 5 milimetara i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 60-ak minuta. ; Pred kraj pečenja skuhamo juhu. ; Pečeno tijesto izvadimo na radnu ploču i narežemo na kockice veličine jednog centimetra.; Tako dobivene dadoline stavimo po površini juhe, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U zdjelu razbijemo jaja, začinimo ih muškatnim oraščićem i prstohvatom soli, te umutimo pjenjačom.
- Zatim dodamo omekšali maslac, sir ribanac, prosijano brašno, 0,50 ml kokošje juhe i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Dobivenu smjesu prelijemo u manji kvadratni lim za pečenje, obložen papirom za pečenje, ravnomjerno ju rasporedimo na debljinu 5 milimetara i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 60-ak minuta.
- Pred kraj pečenja skuhamo juhu.
- Pečeno tijesto izvadimo na radnu ploču i narežemo na kockice veličine jednog centimetra.
- Tako dobivene dadoline stavimo po površini juhe, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:90minuta |
|