Tjestenina calamari s umakom od povrća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu calamari s umakom od povrća. – tjestenina (calamari), pelati rajčice, zelene mahune (zamrznutih), grah ( iz konzerve), patlidžan, tikvice, luk, mrkva, češnjak, konjak, inćuni ((u filetima)), peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Povrće očistimo, pelati rajčice malo izgnječimo, češnjak narežemo na listiće, a luk, mrkvu, tikvice i patlidžan na polumjesece. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja dodamo luh i mrkvu, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo listiće češnjaka, promiješamo, i čim češnjak zamiriše dodamo narezan patliđan i tikvice, izmiješamo sastojke i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Potom u tavu s povrćem dodamo mahune, pelati rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo konjak, dodamo slane inćune, grah iz konzerve, promiješamo i pričekamo da umak zavri. ; Za to vrijeme kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo na tanjure. ; U umak dodamo sjeckani peršin, promiješamo ga, rasporedimo po tjestenini i poslužimo.; – Da su Talijani majstori kulinarstva, a pogotovo u segmentu tjestenina, to svi znamo, ali nas uvijek neko novo jelo iznova ugodno iznenadi, pa tako i ovo. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tjestenina calamari s umakom od povrća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu calamari s umakom od povrća. – tjestenina (calamari), pelati rajčice, zelene mahune (zamrznutih), grah ( iz konzerve), patlidžan, tikvice, luk, mrkva, češnjak, konjak, fileti inćuna, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Povrće očistimo, pelati rajčice malo izgnječimo, češnjak narežemo na listiće, a luk, mrkvu, tikvice i patlidžan na polumjesece. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja dodamo luh i mrkvu, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo listiće češnjaka, promiješamo, i čim češnjak zamiriše dodamo narezan patliđan i tikvice, izmiješamo sastojke i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Potom u tavu s povrćem dodamo mahune, pelati rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo konjak, dodamo slane inćune, grah iz konzerve, promiješamo i pričekamo da umak zavri. ; Za to vrijeme kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo na tanjure. ; U umak dodamo sjeckani peršin, promiješamo ga, rasporedimo po tjestenini i poslužimo.; -</div>
Tjestenina calamari s umakom od povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu calamari s umakom od povrća.
Da su Talijani majstori kulinarstva, a pogotovo u segmentu tjestenina, to svi znamo, ali nas uvijek neko novo jelo iznova ugodno iznenadi, pa tako i ovo. U slast!
Tjestenina calamari s umakom od povrća - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu calamari s umakom od povrća. - tjestenina (calamari), pelati rajčice, zelene mahune (zamrznutih), grah ( iz konzerve), patlidžan, tikvice, luk, mrkva, češnjak, konjak, fileti inćuna, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Povrće očistimo, pelati rajčice malo izgnječimo, češnjak narežemo na listiće, a luk, mrkvu, tikvice i patlidžan na polumjesece. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja dodamo luh i mrkvu, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo listiće češnjaka, promiješamo, i čim češnjak zamiriše dodamo narezan patliđan i tikvice, izmiješamo sastojke i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Potom u tavu s povrćem dodamo mahune, pelati rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo konjak, dodamo slane inćune, grah iz konzerve, promiješamo i pričekamo da umak zavri. ; Za to vrijeme kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo na tanjure. ; U umak dodamo sjeckani peršin, promiješamo ga, rasporedimo po tjestenini i poslužimo.; -
Povrće očistimo, pelati rajčice malo izgnječimo, češnjak narežemo na listiće, a luk, mrkvu, tikvice i patlidžan na polumjesece.
U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja dodamo luh i mrkvu, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša.
Zatim dodamo listiće češnjaka, promiješamo, i čim češnjak zamiriše dodamo narezan patliđan i tikvice, izmiješamo sastojke i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
Potom u tavu s povrćem dodamo mahune, pelati rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
Nakon 10-ak minuta ulijemo konjak, dodamo slane inćune, grah iz konzerve, promiješamo i pričekamo da umak zavri.
Za to vrijeme kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo na tanjure.
U umak dodamo sjeckani peršin, promiješamo ga, rasporedimo po tjestenini i poslužimo.