- Almo Čatlak
- 110 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pivski gulaš s mahunama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pivski gulaš s mahunama.
Osim što izvrsno gasi žeđ, pivo se može upotrijebiti i u mariniranju mesa, koje je na taj način fino omekšalo i prožeto je posebnom aromom. Vrijedi probati.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjska lopatica, 1 kg
- pivo, 350 ml svijetlog
- mahune, 190 g ocijeđenih iz konzerve
- mesni temeljac, 350 ml
- luk, 300 g
- brašno, 30 g
- muškatni oraščić, 1/4 žličice naribanog
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- kumin, 1/2 žličice
- koncentrat rajčice, 1 žličica
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso narežemo na kocke, a luk nasjeckamo. U tavu, na dvije, tri žlice zagrijanog ulja dodamo kocke mesa, začinimo ga solju i okrečući pržimo sa svih strana.
- Za to vrijeme u zdjelicu stavimo brašno, dodamo mljevenu crvenu papriku, muškatni oraščić, kumin i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Nakon 10-12 minuta prženja, meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša.
- Zatim u tavu vratimo meso, posipamo ga mješavinom brašna, mljevene crvene paprike, muškatnog oraščića i kumina, promiješamo i pržimo dvije, tri minute.
- Potom dodamo koncentrat rajčice, ulijemo mesnu juhu, pivo, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon, po prilici, 75 minuta kuhanja dodamo ocijeđene mahune, promiješamo i kuhamo još tri, četiri minute. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:110minuta |