Pivski gulaš s mahunama

  • 110 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pivski gulaš s mahunama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pivski gulaš s mahunama.

Osim što izvrsno gasi žeđ, pivo se može upotrijebiti i u mariniranju mesa, koje je na taj način fino omekšalo i prožeto je posebnom aromom. Vrijedi probati.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso narežemo na kocke, a luk nasjeckamo. U tavu, na dvije, tri žlice zagrijanog ulja dodamo kocke mesa, začinimo ga solju i okrečući pržimo sa svih strana.
  2. Za to vrijeme u zdjelicu stavimo brašno, dodamo mljevenu crvenu papriku, muškatni oraščić, kumin i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  3. Nakon 10-12 minuta prženja, meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša.
  4. Zatim u tavu vratimo meso, posipamo ga mješavinom brašna, mljevene crvene paprike, muškatnog oraščića i kumina, promiješamo i pržimo dvije, tri minute.
  5. Potom dodamo koncentrat rajčice, ulijemo mesnu juhu, pivo, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
  6. Nakon, po prilici, 75 minuta kuhanja dodamo ocijeđene mahune, promiješamo i kuhamo još tri, četiri minute. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 77
Rating: 4.4
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:110minuta

Najnovije zanimljivosti: