- Tomislav Špiček
- 120 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Punjena teleća prsa
Saznajte kako pripremiti punjena teleća prsa u našem video receptu.
Jedan naš čovjek koji živi u Denveru smatra da treba živjeti svaki dan kao da je Božić. Pa ipak...za njega ništa od teletine jer u SAD nema teletine niti za blagdane. Zato budite sretni što živite ovdje! A ako vam se ne da čekati blagdane, izaberite neku drugu priliku da biste pripremili ovo izuzetno jelo.
Punjena teleća prsa - Saznajte kako pripremiti punjena teleća prsa u našem video receptu. - teletina (prsa), bukovače, žemlja, mlijeko, luk, peršin, maslac, krušne mrvice, jaja, bijelo vino, muškatni oraščić, majčina dušica, ulje, sol i papar, Luk i gljive narežemo na kockice te pirjamo na zagrijanom maslacu po prilici 5 minuta, odnosno dok ne ispari tekućina koju će gljive ispustiti.; Za to vrijeme telećim prsima odvojimo kosti i suvišnu masnoću pa u mesu zarežemo džep. (Ovako pripremljeno meso možemo naručiti kod mesara). ; U zdjelu sa žemljama narezanim na kockice, dodamo jaja, timijan, naribani muškatni oraščić, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, prelijemo toplim mlijekom, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu. Zatim dodamo pirjane gljive i luk, krušne mrvice i dobro promiješamo. ; Tako pripremljenom smjesom nadjenemo prsa, čačkalicama ili kuharskim koncem pričvrstimo otvor, položimo u posudu za pečenje, začinimo solju i paprom, prelijemo vrelim uljem, te dolijemo malo vode. ; Nadjevena prsa prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180 °C, na srednju razinu, po prilici 1 sat. ; Zatim uklonimo aluminijsku foliju, podlijemo bijelim vinom i pečemo još 30-ak minuta. ; Pečena teleća prsa izvadimo na radnu površinu narežemo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teletina, 2 kg prsa
- bukovače, 200 g
- žemlja, 3
- mlijeko, 250 ml
- luk, 1 glavica
- peršin, 2 vezice
- maslac, 50 g
- krušne mrvice, 1 žlica
- jaja, 2 komada
- bijelo vino, 1 dl
- muškatni oraščić
- majčina dušica
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk i gljive narežemo na kockice te pirjamo na zagrijanom maslacu po prilici 5 minuta, odnosno dok ne ispari tekućina koju će gljive ispustiti.
- Za to vrijeme telećim prsima odvojimo kosti i suvišnu masnoću pa u mesu zarežemo džep. (Ovako pripremljeno meso možemo naručiti kod mesara).
- U zdjelu sa žemljama narezanim na kockice, dodamo jaja, timijan, naribani muškatni oraščić, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, prelijemo toplim mlijekom, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu. Zatim dodamo pirjane gljive i luk, krušne mrvice i dobro promiješamo.
- Tako pripremljenom smjesom nadjenemo prsa, čačkalicama ili kuharskim koncem pričvrstimo otvor, položimo u posudu za pečenje, začinimo solju i paprom, prelijemo vrelim uljem, te dolijemo malo vode.
- Nadjevena prsa prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180 °C, na srednju razinu, po prilici 1 sat.
- Zatim uklonimo aluminijsku foliju, podlijemo bijelim vinom i pečemo još 30-ak minuta.
- Pečena teleća prsa izvadimo na radnu površinu narežemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |