Meksičke lazanje s piletinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti meksičke lazanje s piletinom. – pileći file, sir feta, tortilja, kokošji temeljac, pasirana rajčica, čili papričica (mljevene), kumin, luk, češnjak, majčina dušica, chili jalapeno ((zelene iz staklenke)), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Piletinu očistimo i narežemo na kockice, sir naribamo na krupni ribež, kumin i majčinu dušicu izmrvimo, češnjak protisnemo, a luk nasjeckamo. ; U lonac ulijemo pasiranu rajčicu i kokošju juhu, dodamo mljevenu čili papričicu, kumin, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i protisnuti češnjak, te kratko pržimo. ; Čim češnjak zamiriše dodamo kockice piletine, izmiješamo sastojke i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta prženja dodamo majčinu dušicu, ploškice ljutih papričica, promiješamo i pržimo još 10-ak minuta. ; Zatim tortilje namočimo u umak od rajčice, nekoliko ih stavimo na dno vatrostalne posude, preko njih rasporedimo polovicu pržene piletine, posipamo naribanim sirom, sve zajedno prekrijemo slojem tortilja i ponovimo postupak. ; Posljednji sloj tortilja prelijemo preostalim umakom od rajčica, posipamo preostalim naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Gotove lazanje izvadimo iz pećnice, ostavimo da malo odstoje, narežemo ih i rasporedimo na tanjure te poslužimo.; – Globalizacija nije zaobišla ni gastronomiju. Dokaz tomu su i talijanske lazanje na meksički način. Kako? Zašto? Odgovori se nalaze u priloženom videu. Arriba arriba andale!!!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Meksičke lazanje s piletinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti meksičke lazanje s piletinom. – pileći file, sir feta, tortilla, kokošiji temeljac, pasirana rajčica, čili papričica (mljevene), kumin, luk, češnjak, majčina dušica, jalapeno papričice (zelene iz staklenke), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Piletinu očistimo i narežemo na kockice, sir naribamo na krupni ribež, kumin i majčinu dušicu izmrvimo, češnjak protisnemo, a luk nasjeckamo. ; U lonac ulijemo pasiranu rajčicu i kokošju juhu, dodamo mljevenu čili papričicu, kumin, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i protisnuti češnjak, te kratko pržimo. ; Čim češnjak zamiriše dodamo kockice piletine, izmiješamo sastojke i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta prženja dodamo majčinu dušicu, ploškice ljutih papričica, promiješamo i pržimo još 10-ak minuta. ; Zatim tortilje namočimo u umak od rajčice, nekoliko ih stavimo na dno vatrostalne posude, preko njih rasporedimo polovicu pržene piletine, posipamo naribanim sirom, sve zajedno prekrijemo slojem tortilja i ponovimo postupak. ; Posljednji sloj tortilja prelijemo preostalim umakom od rajčica, posipamo preostalim naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Gotove lazanje izvadimo iz pećnice, ostavimo da malo odstoje, narežemo ih i rasporedimo na tanjure te poslužimo.; -</div>
Meksičke lazanje s piletinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti meksičke lazanje s piletinom.
Globalizacija nije zaobišla ni gastronomiju. Dokaz tomu su i talijanske lazanje na meksički način. Kako? Zašto? Odgovori se nalaze u priloženom videu. Arriba arriba andale!!!
Meksičke lazanje s piletinom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti meksičke lazanje s piletinom. - pileći file, sir feta, tortilla, kokošiji temeljac, pasirana rajčica, čili papričica (mljevene), kumin, luk, češnjak, majčina dušica, jalapeno papričice (zelene iz staklenke), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Piletinu očistimo i narežemo na kockice, sir naribamo na krupni ribež, kumin i majčinu dušicu izmrvimo, češnjak protisnemo, a luk nasjeckamo. ; U lonac ulijemo pasiranu rajčicu i kokošju juhu, dodamo mljevenu čili papričicu, kumin, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i protisnuti češnjak, te kratko pržimo. ; Čim češnjak zamiriše dodamo kockice piletine, izmiješamo sastojke i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta prženja dodamo majčinu dušicu, ploškice ljutih papričica, promiješamo i pržimo još 10-ak minuta. ; Zatim tortilje namočimo u umak od rajčice, nekoliko ih stavimo na dno vatrostalne posude, preko njih rasporedimo polovicu pržene piletine, posipamo naribanim sirom, sve zajedno prekrijemo slojem tortilja i ponovimo postupak. ; Posljednji sloj tortilja prelijemo preostalim umakom od rajčica, posipamo preostalim naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Gotove lazanje izvadimo iz pećnice, ostavimo da malo odstoje, narežemo ih i rasporedimo na tanjure te poslužimo.; -
Piletinu očistimo i narežemo na kockice, sir naribamo na krupni ribež, kumin i majčinu dušicu izmrvimo, češnjak protisnemo, a luk nasjeckamo.
U lonac ulijemo pasiranu rajčicu i kokošju juhu, dodamo mljevenu čili papričicu, kumin, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
Za to vrijeme u ugrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i protisnuti češnjak, te kratko pržimo.
Čim češnjak zamiriše dodamo kockice piletine, izmiješamo sastojke i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
Nakon 10-ak minuta prženja dodamo majčinu dušicu, ploškice ljutih papričica, promiješamo i pržimo još 10-ak minuta.
Zatim tortilje namočimo u umak od rajčice, nekoliko ih stavimo na dno vatrostalne posude, preko njih rasporedimo polovicu pržene piletine, posipamo naribanim sirom, sve zajedno prekrijemo slojem tortilja i ponovimo postupak.
Posljednji sloj tortilja prelijemo preostalim umakom od rajčica, posipamo preostalim naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
Gotove lazanje izvadimo iz pećnice, ostavimo da malo odstoje, narežemo ih i rasporedimo na tanjure te poslužimo.