Pileći paprikaš s krumpirima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći paprikaš s krumpirima. – piletina ((cijelo očišćeno pile)), krumpir, kokošji temeljac, pelati rajčice, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, svježa žuta paprika, luk, češnjak, umak od ljutih papričica, lovorov list, ulje, sol, Češnjak i luk nasjeckamo, paprike narežemo na kockice, pelati rajčice ocijedimo, krumpir narežemo na polumjesece, a pile očistimo i narežemo na manje komade. ; U lonac na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta piletinu izvadimo na stranu i posolimo ju, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i češnjak, te ih pržimo na laganoj vatri dvije, tri minute, povremeno miješajući. ; Zatim dodamo kockice paprika, te i njih pržimo dvije, tri minute da malo omekšaju. ; Potom dodamo pelati rajčice, ploške krumpira, umak od ljutih papričica, lovorov list, vratimo piletinu, ulijemo juhu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 45 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Poznato domaće jelo koje su nam kuhale naše bake i mame. Može se pripremati i s tjesteninom, a u ovom slučaju mi smo se odlučili na krumpire. Mljac!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pileći paprikaš s krumpirima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći paprikaš s krumpirima. – piletina ((cijelo očišćeno pile)), krumpir, kokošiji temeljac, pelati rajčice, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, svježa žuta paprika, luk, češnjak, umak od ljutih papričica, lovorov list, ulje, sol, Češnjak i luk nasjeckamo, paprike narežemo na kockice, pelati rajčice ocijedimo, krumpir narežemo na polumjesece, a pile očistimo i narežemo na manje komade. ; U lonac na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta piletinu izvadimo na stranu i posolimo ju, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i češnjak, te ih pržimo na laganoj vatri dvije, tri minute, povremeno miješajući. ; Zatim dodamo kockice paprika, te i njih pržimo dvije, tri minute da malo omekšaju. ; Potom dodamo pelati rajčice, ploške krumpira, umak od ljutih papričica, lovorov list, vratimo piletinu, ulijemo juhu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 45 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Pileći paprikaš s krumpirima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći paprikaš s krumpirima.
Poznato domaće jelo koje su nam kuhale naše bake i mame. Može se pripremati i s tjesteninom, a u ovom slučaju mi smo se odlučili na krumpire. Mljac!
Pileći paprikaš s krumpirima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći paprikaš s krumpirima. - piletina ((cijelo očišćeno pile)), krumpir, kokošiji temeljac, pelati rajčice, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, svježa žuta paprika, luk, češnjak, umak od ljutih papričica, lovorov list, ulje, sol, Češnjak i luk nasjeckamo, paprike narežemo na kockice, pelati rajčice ocijedimo, krumpir narežemo na polumjesece, a pile očistimo i narežemo na manje komade. ; U lonac na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta piletinu izvadimo na stranu i posolimo ju, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i češnjak, te ih pržimo na laganoj vatri dvije, tri minute, povremeno miješajući. ; Zatim dodamo kockice paprika, te i njih pržimo dvije, tri minute da malo omekšaju. ; Potom dodamo pelati rajčice, ploške krumpira, umak od ljutih papričica, lovorov list, vratimo piletinu, ulijemo juhu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 45 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Češnjak i luk nasjeckamo, paprike narežemo na kockice, pelati rajčice ocijedimo, krumpir narežemo na polumjesece, a pile očistimo i narežemo na manje komade.
U lonac na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ih sa svih strana.
Nakon 10-ak minuta piletinu izvadimo na stranu i posolimo ju, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i češnjak, te ih pržimo na laganoj vatri dvije, tri minute, povremeno miješajući.
Zatim dodamo kockice paprika, te i njih pržimo dvije, tri minute da malo omekšaju.
Potom dodamo pelati rajčice, ploške krumpira, umak od ljutih papričica, lovorov list, vratimo piletinu, ulijemo juhu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 45 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.