- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Juha iz woka s povrćem i tjesteninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu iz woka s povrćem i tjesteninom.
Ljudi s Dalekog istoka žive poprilično dugo jer se zdravo hrane. Želite li i Vi poživjeti nešto duže, priremite si ovu finu i krepku juhicu, koja će sigurno doprinjeti Vašoj želji.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 150 g s jajima
- kokosovo mlijeko, 400 ml
- brokula, 150 g
- mrkva, 100 g
- tikvice, 100 g
- sojine klice, 80 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- povrtni temeljac, 1 l
- sojin umak, 50 ml
- curry pasta, 40 g zelene
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- korijander, 1 žlica sjeckani
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrće očistimo, mrkvu narežemo na tanke prutiće, tikvicu na malo šire prutiće, luk na kolutove, češnjak protisnemo, a brokuli odvojimo cvjetiće.
- U ugrijani wok ulijemo dvije, tri žlice ulja, dodamo kolutove luka i kratko ih pržimo dok malo ne omekšaju.
- Nakon dvije minute prženja dodamo protisnuti češnjak, prutiće mrkve i tikvice, cvjetiće brokule, posolimo, ulijemo povrtnu juhu i kokosovo mlijeko, promiješamo i pričekamo da zavri.
- Zatim ulijemo sojin umak, dodamo zelenu curry pastu, promiješamo i dodamo tjesteninu, te ju kuhamo po uputama na pakiranju.
- Tri, četiri minute prije kraja kuhanja dodamo sojine klice, ulijemo vrhnje za kuhanje i kuhamo dalje.
- Gotovu juhu premjestimo u tanjure, posipamo s malo sjeckanog korijandera i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |