- Almo Čatlak
- 160 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pikantna junetina na način „Szechuan“ – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu junetinu na način "Szechuan". – juneći but, svježa zelena paprika, svježa crvena paprika, umak od graha (crnog), koncentrat rajčice, umak od ljutih papričica, med (od bagrema), sojin umak, ulje, Paprike očistimo i narežemo na trakice, a meso očistimo od žilica i kožica te ga narežemo na tanke ploške.; Zatim meso premjestimo u posudu za mariniranje, prelijemo ga polovicom sojinog umaka, dodamo polovicu umaka od ljutih papričica, dobro izmiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak na dva sata. ; U ugrijani wok ulijemo dvije, tri žlice ulja, dodamo marinirano meso i pržimo ga 5-6 minuta, stalno miješajući. ; Potom dodamo koncentrat rajčice, preostali umak od ljutih papričica, trakice paprika, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon tri, četiri minute pirjanja ulijemo preostali sojin umak, umak do crnog graha, med, promiješamo i kuhamo još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Kineska kuhinja je vrlo zdrava i ukusna, a jela pripremana na način koji se koristi u pokrajini Szechuan obilježava dodatna ljutina, ali je i okus nešto posebno.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pikantna junetina na način „Szechuan“ – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu junetinu na način "Szechuan". – juneći but, svježa zelena paprika, svježa crvena paprika, umak od graha (crnog), koncentrat rajčice, umak od ljutih papričica, med (od bagrema), sojin umak, ulje, Paprike očistimo i narežemo na trakice, a meso očistimo od žilica i kožica te ga narežemo na tanke ploške.; Zatim meso premjestimo u posudu za mariniranje, prelijemo ga polovicom sojinog umaka, dodamo polovicu umaka od ljutih papričica, dobro izmiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak na dva sata. ; U ugrijani wok ulijemo dvije, tri žlice ulja, dodamo marinirano meso i pržimo ga 5-6 minuta, stalno miješajući. ; Potom dodamo koncentrat rajčice, preostali umak od ljutih papričica, trakice paprika, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon tri, četiri minute pirjanja ulijemo preostali sojin umak, umak do crnog graha, med, promiješamo i kuhamo još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Pikantna junetina na način „Szechuan“
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu junetinu na način "Szechuan".
Kineska kuhinja je vrlo zdrava i ukusna, a jela pripremana na način koji se koristi u pokrajini Szechuan obilježava dodatna ljutina, ali je i okus nešto posebno.
Pikantna junetina na način „Szechuan“ - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu junetinu na način "Szechuan". - juneći but, svježa zelena paprika, svježa crvena paprika, umak od graha (crnog), koncentrat rajčice, umak od ljutih papričica, med (od bagrema), sojin umak, ulje, Paprike očistimo i narežemo na trakice, a meso očistimo od žilica i kožica te ga narežemo na tanke ploške.; Zatim meso premjestimo u posudu za mariniranje, prelijemo ga polovicom sojinog umaka, dodamo polovicu umaka od ljutih papričica, dobro izmiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak na dva sata. ; U ugrijani wok ulijemo dvije, tri žlice ulja, dodamo marinirano meso i pržimo ga 5-6 minuta, stalno miješajući. ; Potom dodamo koncentrat rajčice, preostali umak od ljutih papričica, trakice paprika, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon tri, četiri minute pirjanja ulijemo preostali sojin umak, umak do crnog graha, med, promiješamo i kuhamo još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Paprike očistimo i narežemo na trakice, a meso očistimo od žilica i kožica te ga narežemo na tanke ploške.
- Zatim meso premjestimo u posudu za mariniranje, prelijemo ga polovicom sojinog umaka, dodamo polovicu umaka od ljutih papričica, dobro izmiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak na dva sata.
- U ugrijani wok ulijemo dvije, tri žlice ulja, dodamo marinirano meso i pržimo ga 5-6 minuta, stalno miješajući.
- Potom dodamo koncentrat rajčice, preostali umak od ljutih papričica, trakice paprika, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
- Nakon tri, četiri minute pirjanja ulijemo preostali sojin umak, umak do crnog graha, med, promiješamo i kuhamo još toliko.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:160minuta |
|