- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Amur u kiselom vrhnju
Saznajte kako pripremiti amura u kiselom vrhnju u našem video receptu.
Ovo slasno jelo od amura, riječne ribe koja može narasti i do 1,7 metara i biti teška 36 kilograma zadovoljit će svojim izuzetnim okusom i zadrte poklonike morske ribe. Ukoliko ne spremate gozbu za stotinu ljudi, bit će vam dovoljan i neki omanji amur.
Amur u kiselom vrhnju - Saznajte kako pripremiti amura u kiselom vrhnju u našem video receptu. - riba amur, kiselo vrhnje, maslac, lovor (lista), papar (u zrnu), luk, sir gouda (naribanog), Amura očistimo i odstranimo glavu. ; Meso amura (može i neka druga riba po želji) narežemo na ploške debljine 2 centimetra te solimo i paprimo. ; Posudu za pečenje u pećnici namažemo maslacem i u nju položimo komade mesa uz dodatak lovorovog lista, papra u zrnu, luka narezanog na tanke kolutiće te većeg dijela kiselog vrhnja. ; Na komade mesa dodatno položimo po žličicu maslaca. ; Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na srednjoj razini, na 200 stupnjeva 30 minuta. ; Ribu tijekom pečenja podlijevamo kiselim vrhnjem. ; Pred kraj pečenja posipamo ribanim sirom i pećemo još 5 minuta. ; Prije serviranja izvadimo lovorov list te začinimo sokom od limuna.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riba amur, 1,5 kg
- kiselo vrhnje, 250 ml
- maslac, 60 g
- lovorov list, 3 lista
- papar, 1/2 žličice u zrnu
- luk, 1 glavica
- sir gouda, 200 g naribanog
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Amura očistimo i odstranimo glavu.
- Meso amura (može i neka druga riba po želji) narežemo na ploške debljine 2 centimetra te solimo i paprimo.
- Posudu za pečenje u pećnici namažemo maslacem i u nju položimo komade mesa uz dodatak lovorovog lista, papra u zrnu, luka narezanog na tanke kolutiće te većeg dijela kiselog vrhnja.
- Na komade mesa dodatno položimo po žličicu maslaca.
- Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na srednjoj razini, na 200 stupnjeva 30 minuta.
- Ribu tijekom pečenja podlijevamo kiselim vrhnjem.
- Pred kraj pečenja posipamo ribanim sirom i pećemo još 5 minuta.
- Prije serviranja izvadimo lovorov list te začinimo sokom od limuna.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |