- Almo Čatlak
- 90 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Slani kolač s tunom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač s tunom.
Evo savršenog jela za one koji vole tunu, a i kolače. Slani kolač s tunom i još ponekim sastojkom je pravo ugodno iznenađenje koje nam stiže iz pećnice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tuna iz konzerve, 220 g
- mlijeko, 250 ml
- dimljeni sir, 125 g punomasnog
- namjensko brašno, 70 g za kolače
- luk, 2 glavice
- jaja, 3
- maslac, 30 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sir naribamo, luk narežemo na trakice, a jaja razbijemo u zdjelu.
- U zdjelu s jajima ulijemo mlijeko, dodamo rastopljeni maslac, začinimo solju i paprom, te pjenjačom dobro izmiješamo sastojke.
- Zatim u zdjelu s naribanim sirom dodamo trakice luka i brašno, te promiješamo.
- Potom mješavinu luka, sira i brašna premjestimo u zdjelu sa smjesom od jaja, mlijeka i maslaca, dodamo komadiće tune iz konzerve i nježno promiješamo.
- Dobivenu smjesu prelijemo u maslacem namašćenu okruglu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 60 minuta.
- Gotov kolač posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |