- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirani file bijele ribe na posteljici od mrkve – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani file bijele ribe na posteljici od mrkve. – bijela riba, mrkva, povrtni temeljac, naranča, krušne mrvice, maslac, peršin, senf, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Filete bijele ribe očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na manje odreske i posolimo, češnjak protisnemo, naranču ocijedimo, a mrkvu očistimo i narežemo ju na kolutiće. ; U tavu stavimo kolutiće mrkve, ulijemo polovicu narančinog soka i povrtnu juhu, posolimo, dodamo maslac, uključimo vatru i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u blender stavimo krušne mrvice, dodamo polovicu sjeckanog peršina, senf, protisnuti češnjak, ulijemo preostali narančin sok, 100 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, poklopimo i izradimo smjesu. ; Kuhanu mrkvu malo ocijedimo i rasporedimo ju po dnu vatrostalne posude, preko nje složimo odreske ribljih fileta, nadjenemo ih pripremljenom smjesom od krušnih mrvica, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Pečeni fileti bijele ribe na posteljici od mrkve, a preko njih aromatična zapečena smjesa od krušnih mrvica, peršina, češnjaka, maslinovog ulja, … Svakako probati!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gratinirani file bijele ribe na posteljici od mrkve – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani file bijele ribe na posteljici od mrkve. – bijela riba, mrkva, povrtni temeljac, naranča, krušne mrvice, maslac, peršin, senf, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Filete bijele ribe očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na manje odreske i posolimo, češnjak protisnemo, naranču ocijedimo, a mrkvu očistimo i narežemo ju na kolutiće. ; U tavu stavimo kolutiće mrkve, ulijemo polovicu narančinog soka i povrtnu juhu, posolimo, dodamo maslac, uključimo vatru i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u blender stavimo krušne mrvice, dodamo polovicu sjeckanog peršina, senf, protisnuti češnjak, ulijemo preostali narančin sok, 100 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, poklopimo i izradimo smjesu. ; Kuhanu mrkvu malo ocijedimo i rasporedimo ju po dnu vatrostalne posude, preko nje složimo odreske ribljih fileta, nadjenemo ih pripremljenom smjesom od krušnih mrvica, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Gratinirani file bijele ribe na posteljici od mrkve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani file bijele ribe na posteljici od mrkve.
Pečeni fileti bijele ribe na posteljici od mrkve, a preko njih aromatična zapečena smjesa od krušnih mrvica, peršina, češnjaka, maslinovog ulja, ... Svakako probati!
Gratinirani file bijele ribe na posteljici od mrkve - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani file bijele ribe na posteljici od mrkve. - bijela riba, mrkva, povrtni temeljac, naranča, krušne mrvice, maslac, peršin, senf, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Filete bijele ribe očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na manje odreske i posolimo, češnjak protisnemo, naranču ocijedimo, a mrkvu očistimo i narežemo ju na kolutiće. ; U tavu stavimo kolutiće mrkve, ulijemo polovicu narančinog soka i povrtnu juhu, posolimo, dodamo maslac, uključimo vatru i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u blender stavimo krušne mrvice, dodamo polovicu sjeckanog peršina, senf, protisnuti češnjak, ulijemo preostali narančin sok, 100 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, poklopimo i izradimo smjesu. ; Kuhanu mrkvu malo ocijedimo i rasporedimo ju po dnu vatrostalne posude, preko nje složimo odreske ribljih fileta, nadjenemo ih pripremljenom smjesom od krušnih mrvica, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Filete bijele ribe očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na manje odreske i posolimo, češnjak protisnemo, naranču ocijedimo, a mrkvu očistimo i narežemo ju na kolutiće.
- U tavu stavimo kolutiće mrkve, ulijemo polovicu narančinog soka i povrtnu juhu, posolimo, dodamo maslac, uključimo vatru i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u blender stavimo krušne mrvice, dodamo polovicu sjeckanog peršina, senf, protisnuti češnjak, ulijemo preostali narančin sok, 100 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, poklopimo i izradimo smjesu.
- Kuhanu mrkvu malo ocijedimo i rasporedimo ju po dnu vatrostalne posude, preko nje složimo odreske ribljih fileta, nadjenemo ih pripremljenom smjesom od krušnih mrvica, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta |
|