- Fina Malinić
- 60 min
- 10 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Cheesecake sa šumskim voćem bez želatine
Popularnost: |
|
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Podloga od keksa
- mljevena plazma, 1 kutija
- maslac, 100 g otopljeni
- sok od naranče, 100 ml
- sok od limuna, 50 ml
- Krema od sira
- slatko vrhnje, 500 g
- sir mascarpone, 300 g
- krem sir, 200 g
- šećer u prahu, 150 g
- Preljev od do šumskog voća
- šumsko voće, 400 g
- šećer, 120 g
- puding od vanilije, 1
- voda, 40-50 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U posudu dodajte mljevene kekse, sok od naranče i limuna te otopljeni maslac. Formirajte smjesu i utisnite u kalup dimenzije 24 ili 26 cm. Stavite u hladnjak i ohladite.
- Pomiješajte krem sir i mascarpone sa šećerom dok ne dobijete kremastu smjesu. U drugu posudu istucite slatko vrhnje u šlag. Sjedinite obje smjese mikserom u čvrstu kremu. Kremu rasporedite ravnomjerno po keksima i ostavite da se ohladi.
- Šumsko voće pomiješajte sa šećerom i stavite u lončić dok ne prokuha. Po želji smjesu dodatno usitnite ili procijedite ukoliko vam smetaju komadići voća.
- Razmutite puding u vodi i dodajte smjesi šumskog voća. Uz neprestano miješanje lagano kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Uklonite s vatre.
- Posudu s preljevom stavite u hladnu vodu i miješajte dok se smjesa ne ohladi. Preljev od šumskog voća rasporedite po kremu od sira. Sve dobro poravnajte i stavite u hladnjak da se ohladi preko noći. Poslužite ohlađeno.
|
Vrijeme pripreme:60minuta |