- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lignjice iz tave s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignjice iz tave s povrćem.
Slatke male lignjice postati će još slađe ako ih pripremite s graškom, šampinjonima i mini rajčicama, na način kako je prikazan u priloženom videu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lignje, 400 g
- grašak, 150 g iz konzerve
- šampinjoni, 150 g
- mini rajčica, 150 g
- bijelo vino, 120 ml
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- lovorov list, 1
- majčina dušica, 1 prstohvat sušena
- maslac, 20 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Lignjicama izvadimo središnju prozirnu kost, šampinjone i mini rajčice očistimo i narežemo na četvrtine, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
- Zatim dodamo lignjice, promiješamo i pržimo ih na srednje jakoj vatri.
- Nakon tri, četiri minute prženja ulijemo bijelo vino, dodamo lovorov list i kuhamo na laganoj vatri. Za to vrijeme u drugu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Potom dodamo narezane šampinjone i rajčice, začinimo majčinom dušicom, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri tri, četiri minute.
- U tavu s lignjicama dodamo grašak, pirjane šampinjone i rajčice, prelijemo s još malo maslinovog ulja, popaprimo, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |