- Fina Malinić
- 15 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
Zapečena piletina u bijelom umaku
Popularnost: |
|
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Piletina
- pileća prsa (bez kostiju i kože), 2
- glatko brašno, 70 g
- ribani parmezan, 20 g
- sol, 1/4 žličice
- papar, 1/4 žličice
- Umak
- ulje, 2 žlice
- maslac, 2 žlice
- češnjak, 1 žličica
- luk, 25 g sjeckani
- glatko brašno, 1/2 žlice
- pileći temeljac, 120 ml (ili bijelo vino)
- punomasno mlijeko, 120 ml
- kiselo vrhnje, 120 ml (20% udjela mliječne masti)
- ribani parmezan, 1/2 žličice
- limunov sok, 1 žlica
- sol, 1/4 žličice
- papar, 1/4 žličice
- peršin, 100 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Piletina
- U posudi pomiješajte brašno, parmezan, sol i papar, a 2 pilećih prsa prepolovite. Nastalom smjesom premažite pileća prsa.
- Zagrijte jednu žlicu ulja i pecite piletinu dok ne postane lagano zlatna. Kad je pečena, ostavite ju sa strane.
Umak
- U tavu na umjerenoj vatri zagrijte ulje i maslac te kratko pirjajte češnjak i luk.
- Tada dodajte brašno i kratko pirjajte, zatim pileći temeljac (ili bijelo vino) i opet kratko pirjajte.
- Dodajte mlijeko i ribani parmezan te začinite soli i paprom.
- Stavite prethodno pečenu piletinu u tavu i pecite ju 2 minute s jedne strane, a zatim joj dodajte kiselo vrhnje i peršin.
- Okrenite pileća prsa na drugu stranu i pecite još 2 minute pa dodajte još peršina.
- Dodajte limunov sok i još začina prema vlastitom ukusu. Poslužite uz prilog po želji.
|
Vrijeme pripreme:15minuta |