- Fina Malinić
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
Tjestenina s tunom i kiselim vrhnjem
Popularnost: |
|
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 350 g
- maslinovo ulje, 2 žlice
- nasjeckani luk, 1/2 glavice
- češnjak, 2 češnja zgnječeni
- kiselo vrhnje, 250 ml
- pasirana rajčica, 2 žlice
- tuna iz konzerve, 425 g ocijeđena
- grašak, 150 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- rajčica, 100 g polusušena
- kapar, 2 žlice ocijeđeni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kuhajte tjesteninu u slanoj kipućoj vodi dok ne postane al dente. Ocijedite i prelijte s pola ulja.
- Zagrijte preostalo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodajte luk i kuhajte 2-3 minute ili dok ne omekša. Dodajte češnjak i kuhajte 1 minutu.
- Umiješajte kiselo vrhnje i tjesteninu, dodajte tunjevinu i grašak. Kuhajte na laganoj vatri 1-2 minute.
- Umiješajte polovicu peršina s rajčicama i kaparima, dodajte tjesteninu i začinite. Miješajte dok se samo ne zagrije. Poslužite posuto preostalim peršinom.
|
Vrijeme pripreme:20minuta |