Nabujak na španjolski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak na španjolski način. – krumpir (kuhanog u ljusci), rajčica (sjeckana ), kulen, jaje, svježa zelena paprika, luk, masline (otkoštenih), češnjak, slatka mljevena paprika, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kockice, kulen na trakice, a papriku na tanke kolutove. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, masline, kockice krumpira, trakice kulena, slatku papriku, promiješamo i pržimo dalje na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10-ak minuta prženja sastojke rasporedimo po dnu vatrostalne posude, preko njih složimo kolutove paprike, unutar svakog koluta razbijemo po jedno jaje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 13-14 minuta. ; Jelo je gotovo, posipamo ga sjeckanim peršinom i poslužimo.; – Maštovito jelo koje dolazi iz Španjolske i sa sobom donosi dašak njihove temperamentne kuhinje. Svakako probati!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Nabujak na španjolski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak na španjolski način. – krumpir (kuhanog u ljusci), sjeckana rajčica, kulen, jaje, svježa zelena paprika, luk, masline (otkoštenih), češnjak, slatka mljevena paprika, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kockice, kulen na trakice, a papriku na tanke kolutove. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, masline, kockice krumpira, trakice kulena, slatku papriku, promiješamo i pržimo dalje na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10-ak minuta prženja sastojke rasporedimo po dnu vatrostalne posude, preko njih složimo kolutove paprike, unutar svakog koluta razbijemo po jedno jaje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 13-14 minuta. ; Jelo je gotovo, posipamo ga sjeckanim peršinom i poslužimo.; -</div>
Nabujak na španjolski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak na španjolski način.
Maštovito jelo koje dolazi iz Španjolske i sa sobom donosi dašak njihove temperamentne kuhinje. Svakako probati!
Nabujak na španjolski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak na španjolski način. - krumpir (kuhanog u ljusci), sjeckana rajčica, kulen, jaje, svježa zelena paprika, luk, masline (otkoštenih), češnjak, slatka mljevena paprika, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kockice, kulen na trakice, a papriku na tanke kolutove. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, masline, kockice krumpira, trakice kulena, slatku papriku, promiješamo i pržimo dalje na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10-ak minuta prženja sastojke rasporedimo po dnu vatrostalne posude, preko njih složimo kolutove paprike, unutar svakog koluta razbijemo po jedno jaje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 13-14 minuta. ; Jelo je gotovo, posipamo ga sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kockice, kulen na trakice, a papriku na tanke kolutove.
U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša.
Zatim dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, masline, kockice krumpira, trakice kulena, slatku papriku, promiješamo i pržimo dalje na srednje jakoj vatri.
Nakon 10-ak minuta prženja sastojke rasporedimo po dnu vatrostalne posude, preko njih složimo kolutove paprike, unutar svakog koluta razbijemo po jedno jaje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 13-14 minuta.
Jelo je gotovo, posipamo ga sjeckanim peršinom i poslužimo.