Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje zahtjevno
  • Jelo sadrži meso
Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom
Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U velikoj dubokoj tavi pecite slaninu na srednje jakoj vatri dok ravnomjerno ne porumeni. Ocijedite je, istrgajte i ostavite sa strane.
  2. Skuhajte tjesteninu da bude al dente u velikom loncu s kipućom slanom vodom te ju ocijedite.
  3. Pirjajte nasjeckani luk i češnjak u tavi srednje veličine. Ugasite vatru, dodajte istrganu pečenu slaninu i ostavite sa strane.
  4. U posudi srednje veličine i na laganoj vatri otopite maslac. Kad se otopi, dodajte mu brašno i neprestano miješajte 2 minute.
  5. Postupno ulijevajte mlijeko i nastavite miješati dok se ne zgusne. Tada umiješajte 2/3 ribanog sira Cheddar i miješajte dok se i to ne otopi.
  6. Pomiješajte kuhanu tjesteninu, pirjano povrće i umak. Ulijte sve to u tepsiju. Pospajte preostalim sirom Cheddar.
  7. Zagrijte pećnicu na 180°C te pecite tjesteninu 15 - 20 minuta, dok se sir na vrhu ne otopi i porumeni. Poslužite toplo.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: