Zapečene tortilje nadjevene špinatom i svježim kravljim sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene tortilje nadjevene špinatom i svježim kravljim sirom. – špinat (svježeg), svježi kravlji sir, tortilja, vrhnje za kuhanje, punomasni sir (naribanog), luk, jaje, maslac, češnjak, mljevena ljuta paprika, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, luk nasjeckamo, a svako jaje razbijemo u zasebnu zdjelicu. ; Zatim špinat stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom, te ga kuhamo tri minute. ; Potom špinat ohladimo pod mlazom hladne vode, ocijedimo ga i grubo nasjeckamo. ; U zdjelu s kravljim sirom dodamo nasjeckan špinat, protisnuti češnjak, jaje, začinimo solju i paprom, te sastojke dobro izmiješamo. ; Svaku tortilju nadjenemo smjesom od sira i špinata, te ih savijemo poput palačinki. ; Tako pripremljene tortilje premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; U zdjelicu s drugim jajetom ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom prelijemo nadjevene tortilje, posipamo ih tucanom ljutom papričicom, naribanim sirom i sjeckanim lukom, te ponovo naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Da izbjegnemo trošenje vremena pripremom palačinki, odlučili smo se na već gotove tortilje, nadjenuli ih finom mješavinom sira i špinata, ispekli u pećnici, a cijeli postupak snimili kamerama. Pogledajte!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Zapečene tortilje nadjevene špinatom i svježim kravljim sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene tortilje nadjevene špinatom i svježim kravljim sirom. – špinat (svježeg), svježi kravlji sir, tortilla, vrhnje za kuhanje, punomasni sir (naribanog), luk, jaje, maslac, češnjak, mljevena ljuta paprika, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, luk nasjeckamo, a svako jaje razbijemo u zasebnu zdjelicu. ; Zatim špinat stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom, te ga kuhamo tri minute. ; Potom špinat ohladimo pod mlazom hladne vode, ocijedimo ga i grubo nasjeckamo. ; U zdjelu s kravljim sirom dodamo nasjeckan špinat, protisnuti češnjak, jaje, začinimo solju i paprom, te sastojke dobro izmiješamo. ; Svaku tortilju nadjenemo smjesom od sira i špinata, te ih savijemo poput palačinki. ; Tako pripremljene tortilje premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; U zdjelicu s drugim jajetom ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom prelijemo nadjevene tortilje, posipamo ih tucanom ljutom papričicom, naribanim sirom i sjeckanim lukom, te ponovo naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Zapečene tortilje nadjevene špinatom i svježim kravljim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene tortilje nadjevene špinatom i svježim kravljim sirom.
Da izbjegnemo trošenje vremena pripremom palačinki, odlučili smo se na već gotove tortilje, nadjenuli ih finom mješavinom sira i špinata, ispekli u pećnici, a cijeli postupak snimili kamerama. Pogledajte!
Zapečene tortilje nadjevene špinatom i svježim kravljim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene tortilje nadjevene špinatom i svježim kravljim sirom. - špinat (svježeg), svježi kravlji sir, tortilla, vrhnje za kuhanje, punomasni sir (naribanog), luk, jaje, maslac, češnjak, mljevena ljuta paprika, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, luk nasjeckamo, a svako jaje razbijemo u zasebnu zdjelicu. ; Zatim špinat stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom, te ga kuhamo tri minute. ; Potom špinat ohladimo pod mlazom hladne vode, ocijedimo ga i grubo nasjeckamo. ; U zdjelu s kravljim sirom dodamo nasjeckan špinat, protisnuti češnjak, jaje, začinimo solju i paprom, te sastojke dobro izmiješamo. ; Svaku tortilju nadjenemo smjesom od sira i špinata, te ih savijemo poput palačinki. ; Tako pripremljene tortilje premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; U zdjelicu s drugim jajetom ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom prelijemo nadjevene tortilje, posipamo ih tucanom ljutom papričicom, naribanim sirom i sjeckanim lukom, te ponovo naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, luk nasjeckamo, a svako jaje razbijemo u zasebnu zdjelicu.
Zatim špinat stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom, te ga kuhamo tri minute.
Potom špinat ohladimo pod mlazom hladne vode, ocijedimo ga i grubo nasjeckamo.
U zdjelu s kravljim sirom dodamo nasjeckan špinat, protisnuti češnjak, jaje, začinimo solju i paprom, te sastojke dobro izmiješamo.
Svaku tortilju nadjenemo smjesom od sira i špinata, te ih savijemo poput palačinki.
Tako pripremljene tortilje premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.
U zdjelicu s drugim jajetom ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke.
Dobivenom smjesom prelijemo nadjevene tortilje, posipamo ih tucanom ljutom papričicom, naribanim sirom i sjeckanim lukom, te ponovo naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.