- Fina Malinić
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Srednje zahtjevno
Piletina u bešamel umaku
Popularnost: |
|
Ukusna piletina u jednom od osnovnih umaka francuske kuhinje.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Piletina
- pileća prsa (bez kostiju i kože), 600 g
- maslinovo ulje, 2 žlice
- crni papar, 1/2 žličice
- sol, 1/2 žličice
- Umak
- brašno, 2 žlice
- maslac, 2 žlice
- mlijeko, 2 šalice
- sir ribanac, 100 g
- sol, 1 žličica
- crni papar, 1/2 žličice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Piletina
- Narežite pileća prsa na kockice te ih začinite crnim paprom i soli.
- Zagrijte maslinovo ulje na tavi i ispecite piletinu na jačoj vatri. Ostavite na mjestu gdje neće gubiti toplinu.
Umak
- Otopite maslac u loncu, dodajte mu i brašno neprestano miješajući.
- U smjesu polagano dodavajte i hladno mlijeko te nastavite jako miješati kako se ne bi stvorile grudice.
- Dodajte crni papar i sol te nastavite mutiti dok ne dobijete gladak i gust umak.
- Gotovim bešamel umakom prelijte piletinu, dodajte sir te pecite 25 minuta na 200°C. Možete ukrasiti ako želite te poslužiti vruće.
|
Vrijeme pripreme:60minuta |