- Fina Malinić
- 35 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
Poriluk varivo s kobasicom
Popularnost: |
|
Ukusno varivo spravljeno od proljetnog i ljetnog povrća.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 1 žlica
- kobasica, 4
- poriluk, 2 (nasjeckana)
- češnjak, 4 češnja
- sol, 1/8 žličice
- suho bijelo vino, 250 ml
- krumpir, 1 kg (tanko narezan)
- pileći temeljac, 800 ml
- špinat, 30 g (nasjeckan)
- mladi luk, 105 g
- cannellini bijeli grah, 480 g
- svježe bilje, 1/2 šalice (kopar, vlasac, peršin i sl.)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U peki zagrijte ulje na umjerenoj vatri. Dodajte kobasice i poriluk te kuhajte uz povremeno miješanje. Istovremeno, mrvite kobasice kuhačom dok poriluk ne omekša.
- Dodajte češnjak i sol te miješajte dok ne počne mirisati.
- Zatim dodajte suho bijelo vino, poklopite i kuhajte na jakoj vatri dok ne zakipi.
- Otkrijte posudu i kuhajte dok vino gotovo ne ispari.
- Dodajte krumpire i pileći temeljac, poklopite i pustite da zavrije.
- Umiješajte špinat i mladi luk te kuhajte poklopljeno dok krumpir ne omekša.
- Maknite s vatre i umiješajte cannellini bijeli grah. Pokrijte i pustite da odstoji par minuta.
- Poslužite i pospite svaku porciju svježim začinskim biljem po izboru.
|
Vrijeme pripreme:35minuta |