- Fina Malinić
- 50 min
- 2 porcije
- Vrlo kalorično
- Srednje zahtjevno
Grašak s piletinom i noklicama
Popularnost: |
|
Odlično jelo kad želite ugrijati želudac.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- luk, 1 glavica
- peršin, 4 grančice
- pileća prsa (bez kostiju i kože), 2
- pileći temeljac, 4 žličice
- mrkva, 180 g
- češnjak, 2 češnja
- maslac, 30 g
- jaje, 1
- ulje, 4 žlice
- griz, 8 žlica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Veliku tavu zagrijte na jakoj vatri. Dodajte maslac i kad počne dobivati smeđu boju, dodajte još luk, mrkvu, češnjak, piletinu i malo soli. Kuhajte povremeno miješajući dok povrće ne počne omekšavati.
- Tada dodajte pileći temeljac i 800 ml vode. Poklopite, pričekajte dok ne zavrije, zatim smanjite vatru i neka se krčka 5 minuta.
- U posudi sa strane temeljito istucite jaje vilicom, dodajte ulje i soli prema želji. Dodatno istucite, promiješajte i pričekajte minutu ili dvije.
- Upotrijebite ili mokre žlice ili mokre ruke da dodate noklice u tavu. Svaki put žlice ili ruke ponovno namočite prije nego što ćete staviti novu noklicu.
- Nakon što ste smjestili sve noklice tako da budu razmaknute jedna od druge, poklopite tavu i kuhajte 5 - 10 minuta.
- Otklopite posudu, okrenite noklice i dodajte grašak. Poklopite i kuhajte dok okruglice i piletina ne budu skuhani prema vašem ukusu.
- Poslužite i posipajte peršinom.
|
Vrijeme pripreme:50minuta |