- Almo Čatlak
- 130 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Jota
Saznajte kako pripremiti jotu u našem video receptu.
Jota je poznato istarsko jelo, vrlo je slično maneštri, razlikuje se po tomu što se u nju dodaje kisela repa, a rezultat je fantastičan.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kisela repa, 500 g
- krumpir, 300 g
- pancete, 200 g
- grah, 200 g smeđeg, iz konzerve
- mrkva, 1
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- lovorov list, 2
- svinjska mast, 20 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mrkvu i krumpir narežemo na kocke, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
- U lonac, na zagrijanu svinjsku mast, dodamo luk i češnjak, posolimo ih, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
- Zatim dodamo pancetu, krumpir, mrkvu, lovorov list, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 90-ak minuta kuhanja pancetu izvadimo, a u lonac dodamo ocijeđenu kiselu repu i kuhamo još 15-ak minuta. Za to vrijeme kuhanu pancetu narežemo na kriške.
- Potom u lonac dodamo grah, začinimo solju i paprom, promiješamo i pričekamo da jota zavri.
- Jelo je gotovo, rasporedimo ga u tanjure, prekrijemo kriškama pancete i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:130minuta |