- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Krumpir gulaš s kobasicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krumpir gulaš s kobasicama.
Nevjerojatno jednostavno, ali i isto toliko ukusno jelo koje nam također stiže iz naše Istre koja se smatra i jednim od centara hrvatske gastronomije. U slast!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 1 kg
- kobasica, 3
- pelati rajčice, 4 ocijeđene
- luk, 3 glavice
- bijelo vino, 100 ml suhog
- svinjska mast, 20 g
- brašno, 1 žlica
- lovorov list, 1
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, pelati rajčice grubo narežemo, kobasice narežemo na kolutiće, a krumpir ogulimo i narežemo na kriške.
- U lonac, na ugrijanu svinjsku mast, dodamo luk, kobasice, promiješamo sastojke i pržimo ih dok luk malo ne omekša.
- Nakon 10-ak minuta ulijemo bijelo vino, dodamo lovorov list, promiješamo i pirjamo 10-ak minuta dok vino napola ne ispari.
- Zatim dodamo krumpir, pelate rajčice, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 45 minuta u zdjelicu stavimo žlicu brašna, ulijemo 120 ml hladne vode i pjenjačom izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice.
- Dobivenu mješavinu ulijemo u lonac, začinimo solju i paprom, promiješamo i ostavimo da kuha još jednu, dvije minute.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |