- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Brancin pečen u alu foliji
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina pečenog u alu foliji.
Jednostavno, fino i zdravo riječi su kojima je najbolje opisati ovo jelo, a za sve ostale detalje pogledajte priloženi video.
Upute po koracima:
- Ribu očistimo od utrobe i ljusaka, operemo ju i osušimo, maslac rastopimo, limun narežemo na kolutove, a ružmarin i češnjak nasjeckamo.
- U zdjelicu s rastopljenim maslacem ulijemo cca. 50 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, dodamo češnjak, ružmarin i peršin te izmiješamo sastojke.
- Po dnu vatrostalne posude, obložene aluminijskom folijom, stavimo nekoliko kolutova limuna, preko njih položimo ribu, izvana i iznutra ju začinimo mješavinom začina i maslaca, u ribu stavimo par kolutova limuna i zamotamo je folijom, pazeći da je ne dodiruje.
- Ovako pripremljenog brancina stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-25 minuta.
- Jelo izvadimo iz pećnice, maknemo alu foliju i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |