- Almo Čatlak
- 110 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Cannoli – Saznajte kako pripremiti cannole u našem video receptu. – namjensko brašno (za kolače), svježi kravlji sir, šećer, kandirano voće, čokolada za kuhanje, jaje, svinjska mast, liker od badema, ulje, sol, šećer u prahu, Žumanjak odvojimo od bjelanjka, bjelanjak umutimo, čokoladu nasjeckamo, a svinjsku mast rastopimo.; U zdjelu prosijemo brašno i u sredini načinimo udubinu. U udubinu stavimo žumanjak, ulijemo svinjsku mast i liker od badema, dodamo prstohvat soli, 20 g šećera, žlicom grubo izmiješamo sastojke i rukama izradimo jednolično tijesto, po potrebi dolijevajući malo vode. Zatim tijesto premjestimo na dasku i dobro umijesimo. ; Dobiveno tijesto zamotamo u prozirnu foliju i ostavimo ga da odstoji 60 minuta. ; Potom tijesto razvaljamo na blago pobrašnjenoj dasci, na debljinu dva, tri milimetra i narežemo ga na kvadrate 8 x 8 centimetra. ; Oblikovano tijesto omotamo oko limenih oblika (trubice), krajeve tijesta premažemo bjelanjkom kako bi se bolje spojili, i stavimo ih pržiti u vrelo duboko ulje do zlatno-žute boje. ; Pržena tijesta izvadimo iz ulja i stavimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelu sa svježim sirom dodamo kandirano voće, nasjeckanu čokoladu i preostali šećer, te izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a iz prženog tijesta izvadimo limene oblike. ; Zatim smjesom nadjenemo prženo tijesto, stavimo ih na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; – Cannoli je poznata talijanska slastica slična „šaumrolama“, s tim da se ne rade od lisnatog tijesta i „šauma“. Ako Vas zanima od čega, i kako se rade, upute pogledajte u priloženom kratkometražnom dokumentarnom filmu s elementima drame!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Cannoli – Saznajte kako pripremiti cannole u našem video receptu. – namjensko brašno (za kolače), svježi kravlji sir, šećer, kandirano voće, čokolada za kuhanje, jaje, svinjska mast, liker od badema, ulje, sol, šećer u prahu, Žumanjak odvojimo od bjelanjka, bjelanjak umutimo, čokoladu nasjeckamo, a svinjsku mast rastopimo.; U zdjelu prosijemo brašno i u sredini načinimo udubinu. U udubinu stavimo žumanjak, ulijemo svinjsku mast i liker od badema, dodamo prstohvat soli, 20 g šećera, žlicom grubo izmiješamo sastojke i rukama izradimo jednolično tijesto, po potrebi dolijevajući malo vode. Zatim tijesto premjestimo na dasku i dobro umijesimo. ; Dobiveno tijesto zamotamo u prozirnu foliju i ostavimo ga da odstoji 60 minuta. ; Potom tijesto razvaljamo na blago pobrašnjenoj dasci, na debljinu dva, tri milimetra i narežemo ga na kvadrate 8 x 8 centimetra. ; Oblikovano tijesto omotamo oko limenih oblika (trubice), krajeve tijesta premažemo bjelanjkom kako bi se bolje spojili, i stavimo ih pržiti u vrelo duboko ulje do zlatno-žute boje. ; Pržena tijesta izvadimo iz ulja i stavimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelu sa svježim sirom dodamo kandirano voće, nasjeckanu čokoladu i preostali šećer, te izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a iz prženog tijesta izvadimo limene oblike. ; Zatim smjesom nadjenemo prženo tijesto, stavimo ih na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Cannoli
Saznajte kako pripremiti cannole u našem video receptu.
Cannoli je poznata talijanska slastica slična „šaumrolama“, s tim da se ne rade od lisnatog tijesta i „šauma“. Ako Vas zanima od čega, i kako se rade, upute pogledajte u priloženom kratkometražnom dokumentarnom filmu s elementima drame!
Cannoli - Saznajte kako pripremiti cannole u našem video receptu. - namjensko brašno (za kolače), svježi kravlji sir, šećer, kandirano voće, čokolada za kuhanje, jaje, svinjska mast, liker od badema, ulje, sol, šećer u prahu, Žumanjak odvojimo od bjelanjka, bjelanjak umutimo, čokoladu nasjeckamo, a svinjsku mast rastopimo.; U zdjelu prosijemo brašno i u sredini načinimo udubinu. U udubinu stavimo žumanjak, ulijemo svinjsku mast i liker od badema, dodamo prstohvat soli, 20 g šećera, žlicom grubo izmiješamo sastojke i rukama izradimo jednolično tijesto, po potrebi dolijevajući malo vode. Zatim tijesto premjestimo na dasku i dobro umijesimo. ; Dobiveno tijesto zamotamo u prozirnu foliju i ostavimo ga da odstoji 60 minuta. ; Potom tijesto razvaljamo na blago pobrašnjenoj dasci, na debljinu dva, tri milimetra i narežemo ga na kvadrate 8 x 8 centimetra. ; Oblikovano tijesto omotamo oko limenih oblika (trubice), krajeve tijesta premažemo bjelanjkom kako bi se bolje spojili, i stavimo ih pržiti u vrelo duboko ulje do zlatno-žute boje. ; Pržena tijesta izvadimo iz ulja i stavimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelu sa svježim sirom dodamo kandirano voće, nasjeckanu čokoladu i preostali šećer, te izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a iz prženog tijesta izvadimo limene oblike. ; Zatim smjesom nadjenemo prženo tijesto, stavimo ih na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Žumanjak odvojimo od bjelanjka, bjelanjak umutimo, čokoladu nasjeckamo, a svinjsku mast rastopimo.
- U zdjelu prosijemo brašno i u sredini načinimo udubinu. U udubinu stavimo žumanjak, ulijemo svinjsku mast i liker od badema, dodamo prstohvat soli, 20 g šećera, žlicom grubo izmiješamo sastojke i rukama izradimo jednolično tijesto, po potrebi dolijevajući malo vode. Zatim tijesto premjestimo na dasku i dobro umijesimo.
- Dobiveno tijesto zamotamo u prozirnu foliju i ostavimo ga da odstoji 60 minuta.
- Potom tijesto razvaljamo na blago pobrašnjenoj dasci, na debljinu dva, tri milimetra i narežemo ga na kvadrate 8 x 8 centimetra.
- Oblikovano tijesto omotamo oko limenih oblika (trubice), krajeve tijesta premažemo bjelanjkom kako bi se bolje spojili, i stavimo ih pržiti u vrelo duboko ulje do zlatno-žute boje.
- Pržena tijesta izvadimo iz ulja i stavimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
- Za to vrijeme u zdjelu sa svježim sirom dodamo kandirano voće, nasjeckanu čokoladu i preostali šećer, te izmiješamo sastojke.
- Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a iz prženog tijesta izvadimo limene oblike.
- Zatim smjesom nadjenemo prženo tijesto, stavimo ih na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:110minuta |
|