- Almo Čatlak
 
				
				
				
								
					- 110 min
 
												
					- 4 porcije
 
													- Vrlo kalorično
  
													- Zahtjevna priprema
  
								
				
									- Jelo sadrži meso
  
							
			
			
				
		
		Cannoli – Saznajte kako pripremiti cannole u našem video receptu. – namjensko brašno (za kolače), svježi kravlji sir, šećer, kandirano voće, čokolada za kuhanje, jaje, svinjska mast, liker od badema, ulje, sol, šećer u prahu, Žumanjak odvojimo od bjelanjka, bjelanjak umutimo, čokoladu nasjeckamo, a svinjsku mast rastopimo.; U zdjelu prosijemo brašno i u sredini načinimo udubinu. U udubinu stavimo žumanjak, ulijemo svinjsku mast i liker od badema, dodamo prstohvat soli, 20 g šećera, žlicom grubo izmiješamo sastojke i rukama izradimo jednolično tijesto, po potrebi dolijevajući malo vode. Zatim tijesto premjestimo na dasku i dobro umijesimo. ; Dobiveno tijesto zamotamo u prozirnu foliju i ostavimo ga da odstoji 60 minuta. ; Potom tijesto razvaljamo na blago pobrašnjenoj dasci, na debljinu dva, tri milimetra i narežemo ga na kvadrate 8 x 8 centimetra. ; Oblikovano tijesto omotamo oko limenih oblika (trubice), krajeve tijesta premažemo bjelanjkom kako bi se bolje spojili, i stavimo ih pržiti u vrelo duboko ulje do zlatno-žute boje. ; Pržena tijesta izvadimo iz ulja i stavimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelu sa svježim sirom dodamo kandirano voće, nasjeckanu čokoladu i preostali šećer, te izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a iz prženog tijesta izvadimo limene oblike. ; Zatim smjesom nadjenemo prženo tijesto, stavimo ih na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
;  – Cannoli je poznata talijanska slastica slična „šaumrolama“, s tim da se ne rade od lisnatog tijesta i „šauma“. Ako Vas zanima od čega, i kako se rade, upute pogledajte u priloženom kratkometražnom dokumentarnom filmu s elementima drame!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Cannoli – Saznajte kako pripremiti cannole u našem video receptu. – namjensko brašno (za kolače), svježi kravlji sir, šećer, kandirano voće, čokolada za kuhanje, jaje, svinjska mast, liker od badema, ulje, sol, šećer u prahu, Žumanjak odvojimo od bjelanjka, bjelanjak umutimo, čokoladu nasjeckamo, a svinjsku mast rastopimo.; U zdjelu prosijemo brašno i u sredini načinimo udubinu. U udubinu stavimo žumanjak, ulijemo svinjsku mast i liker od badema, dodamo prstohvat soli, 20 g šećera, žlicom grubo izmiješamo sastojke i rukama izradimo jednolično tijesto, po potrebi dolijevajući malo vode. Zatim tijesto premjestimo na dasku i dobro umijesimo. ; Dobiveno tijesto zamotamo u prozirnu foliju i ostavimo ga da odstoji 60 minuta. ; Potom tijesto razvaljamo na blago pobrašnjenoj dasci, na debljinu dva, tri milimetra i narežemo ga na kvadrate 8 x 8 centimetra. ; Oblikovano tijesto omotamo oko limenih oblika (trubice), krajeve tijesta premažemo bjelanjkom kako bi se bolje spojili, i stavimo ih pržiti u vrelo duboko ulje do zlatno-žute boje. ; Pržena tijesta izvadimo iz ulja i stavimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelu sa svježim sirom dodamo kandirano voće, nasjeckanu čokoladu i preostali šećer, te izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a iz prženog tijesta izvadimo limene oblike. ; Zatim smjesom nadjenemo prženo tijesto, stavimo ih na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -</div>
    
    
    
    
    
        
        
        
    
    
    
    
            
        
            
        Cannoli    
                
        Saznajte kako pripremiti cannole u našem video receptu.    
         
     
                
        
            
        Cannoli je poznata talijanska slastica slična „šaumrolama“, s tim da se ne rade od lisnatog tijesta i „šauma“. Ako Vas zanima od čega, i kako se rade, upute pogledajte u priloženom kratkometražnom dokumentarnom filmu s elementima drame!
Cannoli - Saznajte kako pripremiti cannole u našem video receptu. - namjensko brašno (za kolače), svježi kravlji sir, šećer, kandirano voće, čokolada za kuhanje, jaje, svinjska mast, liker od badema, ulje, sol, šećer u prahu, Žumanjak odvojimo od bjelanjka, bjelanjak umutimo, čokoladu nasjeckamo, a svinjsku mast rastopimo.; U zdjelu prosijemo brašno i u sredini načinimo udubinu. U udubinu stavimo žumanjak, ulijemo svinjsku mast i liker od badema, dodamo prstohvat soli, 20 g šećera, žlicom grubo izmiješamo sastojke i rukama izradimo jednolično tijesto, po potrebi dolijevajući malo vode. Zatim tijesto premjestimo na dasku i dobro umijesimo. ; Dobiveno tijesto zamotamo u prozirnu foliju i ostavimo ga da odstoji 60 minuta. ; Potom tijesto razvaljamo na blago pobrašnjenoj dasci, na debljinu dva, tri milimetra i narežemo ga na kvadrate 8 x 8 centimetra. ; Oblikovano tijesto omotamo oko limenih oblika (trubice), krajeve tijesta premažemo bjelanjkom kako bi se bolje spojili, i stavimo ih pržiti u vrelo duboko ulje do zlatno-žute boje. ; Pržena tijesta izvadimo iz ulja i stavimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelu sa svježim sirom dodamo kandirano voće, nasjeckanu čokoladu i preostali šećer, te izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a iz prženog tijesta izvadimo limene oblike. ; Zatim smjesom nadjenemo prženo tijesto, stavimo ih na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -
      
         
     
                
                
        
            
                
        Upute po koracima:    
                
        
    - Žumanjak odvojimo od bjelanjka, bjelanjak umutimo, čokoladu nasjeckamo, a svinjsku mast rastopimo.
 - U zdjelu prosijemo brašno i u sredini načinimo udubinu. U udubinu stavimo žumanjak, ulijemo svinjsku mast i liker od badema, dodamo prstohvat soli, 20 g šećera, žlicom grubo izmiješamo sastojke i rukama izradimo jednolično tijesto, po potrebi dolijevajući malo vode. Zatim tijesto premjestimo na dasku i dobro umijesimo. 
 - Dobiveno tijesto zamotamo u prozirnu foliju i ostavimo ga da odstoji 60 minuta. 
 - Potom tijesto razvaljamo na blago pobrašnjenoj dasci, na debljinu dva, tri milimetra i narežemo ga na kvadrate 8 x 8 centimetra. 
 - Oblikovano tijesto omotamo oko limenih oblika (trubice), krajeve tijesta premažemo bjelanjkom kako bi se bolje spojili, i stavimo ih pržiti u vrelo duboko ulje do zlatno-žute boje. 
 - Pržena tijesta izvadimo iz ulja i stavimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće. 
 - Za to vrijeme u zdjelu sa svježim sirom dodamo kandirano voće, nasjeckanu čokoladu i preostali šećer, te izmiješamo sastojke. 
 - Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a iz prženog tijesta izvadimo limene oblike. 
 - Zatim smjesom nadjenemo prženo tijesto, stavimo ih na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
 
     
         
     
                
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
     
                
            
                
            
         
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    
    
                        
            
    
        Votes: 49 
        Rating: 4.67 
        You:      
    
        Rate this recipe!     
          | 
                                
                     | 
                    
    
            
            
                
            
                
            
                
        
    
    
                        | 
            Za Print recepta klikni ikonu >>         | 
                                
            
         | 
                    
    
     
         
    
    
                        | 
            Vrijeme pripreme:110minuta         | 
                                
            
         |