- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Špinat s jajima i bešamel umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špinat s jajima i bešamel umakom. – špinat (svježeg), bešamel umak, jaje, parmezan, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo. ; U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta. ; Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Kreativna kombinacija špinata, jaja, parmezana i bešamel umaka pravi je izazov za gurmane. Ukoliko se smatrate gurmanom, ne propustite naučiti, a potom i pripremiti ovo jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Špinat s jajima i bešamel umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špinat s jajima i bešamel umakom. – špinat (svježeg), bešamel umak, jaje, parmezan, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo. ; U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta. ; Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Špinat s jajima i bešamel umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti špinat s jajima i bešamel umakom.
Kreativna kombinacija špinata, jaja, parmezana i bešamel umaka pravi je izazov za gurmane. Ukoliko se smatrate gurmanom, ne propustite naučiti, a potom i pripremiti ovo jelo.
Špinat s jajima i bešamel umakom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti špinat s jajima i bešamel umakom. - špinat (svježeg), bešamel umak, jaje, parmezan, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo. ; U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta. ; Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo.
- U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta.
- Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 55
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|