- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti bijele ribe s mini rajčicama iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s mini rajčicama iz pećnice.
Ukusni i sočni fileti bijele ribe s mini rajčicama i maslinama (pogledaj sliku), jest jelo koje svakako morate pripremiti (pogledaj video)!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 700 g (fileti)
- mini rajčica, 500 g
- bijelo vino, 150 ml suhog
- glatko brašno, 100 g
- masline, 80 g crnih, otkoštenih
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Češnjak protisnemo, a mini rajčice očistimo i operemo.
- U tavu, na dvije, tri žlice maslinovog ulja dodamo češnjak, sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino i pričekamo da zavri.
- Za to vrijeme filete bijele ribe posolimo, uvaljamo ih u brašno, a višak brašna otresemo.
- Tako pripremljene filete stavimo u tavu na mješavinu vina, češnjaka i peršina i pirjamo ih bez okretanja.
- Nakon tri minute filete ribe premjestimo u vatrostalnu posudu, preko njih rasporedimo cijele mini rajčice i crne masline, prelijemo ih umakom od pirjanja i s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |