Suppli – talijanski valjušci od riže

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Suppli - talijanski valjušci od riže
U našem video receptu saznajte kako pripremiti suppli - talijanske valjuške od riže.

Ako ste ljubitelj jela s rižom, a dosta vam je rižota i sličnog, svakako pogledajte ovaj recept za rižine valjuške s kuhanom šunkom i umakom ud rajčica.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šunku narežemo na kockice, jaja umutimo, parmezan naribamo, češnjak i luk očistimo, a luk narežemo na četvrtine.
  2. U lonac ulijemo mlijeko i 400 ml vode, posolimo i pričekamo da zavri.
  3. U zaseban lonac stavimo neocijeđene pelati rajčice, dodamo cijele režnjeve češnjaka, četvrtine luka, listiće bosiljka i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri, po potrebi podlijevajući vodom.
  4. U vrelu mješavinu vode i mlijeka dodamo rižu, promiješamo i kuhamo ju na laganoj vatri 15-ak minuta. Kuhanu rižu ocijedimo i premjestimo u zdjelu.
  5. Nakon 20-ak minuta kuhanja pelati rajčica, luka i češnjaka, mješavinu izradimo štapnim mikserom.
  6. Zatim dobiveni umak začinimo solju i paprom, promiješamo, dvije, tri žlice umaka dodamo u zdjelu s rižom, izmiješamo, te pričekamo da se riža malo ohladi.
  7. Potom u rižu dodamo dva umućena jaja, naribani parmezan, 50 g krušnih mrvica, kockice šunke i dobro izmiješamo sastojke.
  8. Dlanove navlažimo vodom i od mješavine riže i ostalih sastojaka oblikujemo valjuške. Dobivene valjuške uvaljamo u brašno, namočimo u preostala umućena jaja, zatim uvaljamo u preostale krušne mrvice i stavimo pržiti u duboku masnoću, do zlatno smeđe boje.
  9. Pržene valjuške izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, premjestimo ih na tanjure i poslužimo s umakom od rajčica.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 52
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: