Ossobuco alla Milanese – talijanski klasik od teleće koljenice

Ossobuco alla Milanese
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Osso buco alla Milanese - talijanski klasik od teleće koljenice.

Danas ćemo vam pokazati pripremu jednog od najpoznatijih recepata, Ossobuco alla Milanese u Emile Henry Sublime keramičkom Dutch Oven loncu.

Ovakva vrsta pripreme nije samo kuhanje, to je i poseban doživljaj. Uz malo pažnje, jela i način pripreme većina vas će poželjeti opet ponoviti, pa i više od toga!

Tajna pripreme ovog jela zasigurno leži i u korištenju Dutch Oven keramičkog lonca. To je idealan lonac za kuhanje i pečenje, na štednjaku ili u pećnici za prženje ili za gratiniranje, s poklopcem ili bez njega - pa čak i na vrtnom roštilju.

Keramika je prirodni materijal, izrađen na bazi gline. Keramika je oduvijek bila dobar način očuvanja okusa, boje i nutritivnog sadržaja hrane te omogućavanja polakog razvoja arome. Dobro zatvoreni poklopac složenaca s malim grumenima iznutra olakšava kondenzaciju: para pada kap po kap na hranu i čini je nježnom i sočnom. Posude Emile Henry Flame također su idealne za osobe koje pate od alergija.

Emile Henry razvio je prvu keramičku za ploču za kuhanje. Plameno posuđe Emilea Henryja može se koristiti izravno na ploči za kuhanje: plin, električna ploča, staklena keramika, halogen, a sa serijom Emile Henry 1850, možete kuhati i na indukcijskoj ploči. Naravno, pogodno je i za pećnicu, i budući da ne sadrži metal, može i u mikrovalnu pećnicu. Može i u zamrzivač do -20°C. 30% je lakši od lijevanog željeza, napravljen je za svakodnevnu uporabu i atraktivan za posluživanje za stolom, a hrana dugo ostaje topla. Izuzetno otporna caklina otporna je na ogrebotine. Vrlo je jednostavan za čišćenje, siguran za perilicu posuđa!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Odreske teleće koljenice posolimo, popaprimo, uvaljamo u brašno, a višak brašna otresemo.
  2. U posudu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo maslac, a na već zagrijanoj masnoći pobrašnjene odreske sa svake strane pržimo do dvije minute (da dobiju boju) i izvadimo ih na stranu.
  3. Na preostalu masnoću od prženja dodamo kockice narezanog povrća (češnjak, mrkvu, korijen celera i luk). Povrće pržimo povremeno miješajući da malo omekša.
  4. Potom u posudu ulijemo suho bijelo vino te kuhačom s dna posude pažljivo stružemo karamelizirani sloj dok se ne otopi.
  5. Sada ulijemo mesni temeljac i štapnim mikserom usitnimo svo povrće.
  6. Zatim u lonac dodajemo pasiranu rajčicu, po potrebi začinimo solju i paprom te pričekamo da provrije.
  7. Na kraju dodamo pržene odreske, ulijemo još toliko mesnog temeljca da prekrije sastojke, posudu poklopimo i premijestimo u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva Celzijusa, zatim se to krčka po prilici 4 do 5 sati.
  8. Uz ovaj specijalitet talijanske kuhinje izvrsno prija rižoto od šafrana ili pire od batata.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:5-6minuta

Najnovije zanimljivosti: