- admin
- 15 min
- 5 porcije
Danas ćemo vam pokazati pripremu klasičnog specijaliteta koji potječe iz francuske pokrajine Alsace.
Ukoliko želiš pripremiti tarte flambée ili pizzu – Grill King jedino je rješenje za tebe, prijatelje i obitelj! Cijeli travanj trajati će akcijski popust od 20% na sve Grill King roštilje, pekače i indukcijsko kuhalo. Popust vrijedi i u poslovnicama i na web lokaciji Lonci & Poklopci, također u ponudi imaju i VIP kartice za tvrtke i hotelijere s kojima se može ostvariti 20% i 30% popusta na cijeli asortiman.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Tijesto
- glatko brašno, 1 kg
- sol, 3 g
- maslinovo ulje, 50 g
- jaja, 1 kom
- voda, 400 ml
- Nadjev
- krem sir, 200 g
- luk, 200 g
- slanina, 200 g
- sol, papar, muškatni orašćić po želji
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu stavimo brašno, sve ostale sastojke za tijesto i miješalicom 10-ak minuta mijesimo tijesto.
- Gotovo tijesto izvadimo na radnu površinu, podijelimo na 5 jednakih komada i svaki komad oblikujemo u kuglicu (bulu).
- Za jedan tarte flambée uzmemo jednu bulu i tanko je izvaljamo na oštrim brašnom posipanoj radnoj površni.
- Potom tijesto premažemo tankim slojem krem sira (krem sir po želji začinimo solju, paprom i sa vrlo malo muškatnog oraščića) i preko njega rasporedimo na kolute narezani luk.
- Preko luka slažemo slaninu narezanu na tanje štapiće.
- Tarte flambée stavili smo u već zagrijanu pećnicu „Grill King” za pizzu s rotirajućim dnom.
- Tijekom pečenja ručno okrećemo rotirajuće dno, pazeći da se tarte flambée ravnomjerno peče.
- Nakon dvije do tri minute, odnosno kada je tarte flambée dobio lijepu boju, izvadimo ga na dasku na kojoj ćemo ga poslužiti i izrežemo ga na kvadrate.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:15minuta |