- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Zapečene rajčice s tunom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene rajčice s tunom.
Zrele i sočne rajčice ispunjene mješavinom tune, umaka bešamela i crnih maslina, posipane parmezanom i zapečene u pećnici. Treba li još nešto dodati? Mi mislimo da ne, a vi pogledajte video, pripremite jelo i sigurno ćete se složiti s nama!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- rajčica, 4
- tuna iz konzerve, 150 g u komadićima
- bešamel umak, 200 ml
- bijelo vino, 100 ml suhog
- luk, 1 glavica
- parmezan, 50 g naribanog
- masline, 30 g crnih, otkoštenih
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Rajčice očistimo, operemo, odrežemo im gornji dio i izdubimo ih, a masline i luk nasjeckamo.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša.
- Zatim dodamo sjeckane masline, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da vino napola ispari.
- Potom ugasimo vatru, dodamo tunu iz konzerve, sjeckani peršin, ulijemo umak bešamel, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.
- Dobivenom smjesom nadjenemo izdubljene rajčice, posipamo ih naribanim parmezanom, premjestimo ih u vatrostalnu posudu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |