- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Rolana teletina u košuljici od pancete – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolanu teletinu u košuljici od pancete. – teleći odrezak, panceta (tanko rezane), mortadela (tanko rezane), sir gorgonzola, vrhnje za kuhanje, maslac, češnjak, kadulja (svježe), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Teleće odreske očistimo od kožica i žilica i istučemo ravnom stranom bata za meso, gorgonzolu narežemo na štapiće, a češnjak protisnemo. ; Teleće odreske začinimo solju i paprom, svaki prekrijemo s dvije kriške mortadele, po sredini svakog odreska položimo nekoliko štapića sira, sve zajedno savijemo u rolade i omotamo ih u pancetu. ; Tako pripremljene rolade učvrstimo čačkalicama, premjestimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavicu za umake stavimo maslac, dodamo protisnuti češnjak, listiće kadulje, ulijemo vrhnje za kuhanje i kad zavri, umak kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući, do željene gustoće. ; Gotove rolade premjestimo na dasku za rezanje, izvadimo čačkalice, prerežemo ih napola, rasporedimo na tanjure, na podlogu od umaka i poslužimo.
; – Sočne teleće roladice oplemenjene mortadelom i sirom gorgonzolom iznutra, a pancetom izvana, s dodatkom finog umaka, pravi je odgovor na pitanje – „Hm, što ćemo danas kuhati?“
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rolana teletina u košuljici od pancete – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolanu teletinu u košuljici od pancete. – teleći odrezak, panceta (tanko rezane), mortadela (tanko rezane), sir gorgonzola, vrhnje za kuhanje, maslac, češnjak, kadulja (svježe), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Teleće odreske očistimo od kožica i žilica i istučemo ravnom stranom bata za meso, gorgonzolu narežemo na štapiće, a češnjak protisnemo. ; Teleće odreske začinimo solju i paprom, svaki prekrijemo s dvije kriške mortadele, po sredini svakog odreska položimo nekoliko štapića sira, sve zajedno savijemo u rolade i omotamo ih u pancetu. ; Tako pripremljene rolade učvrstimo čačkalicama, premjestimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavicu za umake stavimo maslac, dodamo protisnuti češnjak, listiće kadulje, ulijemo vrhnje za kuhanje i kad zavri, umak kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući, do željene gustoće. ; Gotove rolade premjestimo na dasku za rezanje, izvadimo čačkalice, prerežemo ih napola, rasporedimo na tanjure, na podlogu od umaka i poslužimo.
; -</div>
Rolana teletina u košuljici od pancete
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolanu teletinu u košuljici od pancete.
Sočne teleće roladice oplemenjene mortadelom i sirom gorgonzolom iznutra, a pancetom izvana, s dodatkom finog umaka, pravi je odgovor na pitanje – „Hm, što ćemo danas kuhati?“
Rolana teletina u košuljici od pancete - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolanu teletinu u košuljici od pancete. - teleći odrezak, panceta (tanko rezane), mortadela (tanko rezane), sir gorgonzola, vrhnje za kuhanje, maslac, češnjak, kadulja (svježe), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Teleće odreske očistimo od kožica i žilica i istučemo ravnom stranom bata za meso, gorgonzolu narežemo na štapiće, a češnjak protisnemo. ; Teleće odreske začinimo solju i paprom, svaki prekrijemo s dvije kriške mortadele, po sredini svakog odreska položimo nekoliko štapića sira, sve zajedno savijemo u rolade i omotamo ih u pancetu. ; Tako pripremljene rolade učvrstimo čačkalicama, premjestimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavicu za umake stavimo maslac, dodamo protisnuti češnjak, listiće kadulje, ulijemo vrhnje za kuhanje i kad zavri, umak kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući, do željene gustoće. ; Gotove rolade premjestimo na dasku za rezanje, izvadimo čačkalice, prerežemo ih napola, rasporedimo na tanjure, na podlogu od umaka i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Teleće odreske očistimo od kožica i žilica i istučemo ravnom stranom bata za meso, gorgonzolu narežemo na štapiće, a češnjak protisnemo.
- Teleće odreske začinimo solju i paprom, svaki prekrijemo s dvije kriške mortadele, po sredini svakog odreska položimo nekoliko štapića sira, sve zajedno savijemo u rolade i omotamo ih u pancetu.
- Tako pripremljene rolade učvrstimo čačkalicama, premjestimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
- Za to vrijeme u tavicu za umake stavimo maslac, dodamo protisnuti češnjak, listiće kadulje, ulijemo vrhnje za kuhanje i kad zavri, umak kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući, do željene gustoće.
- Gotove rolade premjestimo na dasku za rezanje, izvadimo čačkalice, prerežemo ih napola, rasporedimo na tanjure, na podlogu od umaka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|