- Almo Čatlak
- 90 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Marcipan torta
Saznajte kako pripremiti marcipan tortu u našem video receptu.
Jednostavna, privlačna i ukusna torta koja uz koju svjećicu može postati i rođendanska. Umjesto borića možete napraviti zvjezdice, mjesece, konjiće ili bilo koje druge oblike koristeći modlice za kolače. A figurica od marcipana na vrhu učinit će tortu još veselijom.
Marcipan torta - Saznajte kako pripremiti marcipan tortu u našem video receptu. - marcipan, biskvit (gotovog), mlijeko, šećer u prahu, džem od marelica, boja za hranu (slastičarska), Prvo sa malo mlijeka poškropimo tanjur na kojem ćemo slagati tortu. ; Zatim položimo prvu koru biskvita pa ga namažemo mlijekom da malo omekša. ; Preko mlijeka namažemo džem od marelica i poklopimo korom biskvita. Ponovimo postupak premazivanja mlijekom, džemom i biskvitom. ; Zadnji biskvit također premažemo mlijekom te cijelu tortu (odozgo i sa strane) bogato obložimo džemom od marelica. ; Na dasci za tijesto pomiješamo i umijesimo kupovni marcipan i šećer u prahu. ; Od jednog dijela marcipana izvaljamo okruglu plošku veličine torte, a od drugog, traku visine torte kojom ćemo obložiti tortu sa strane. Oba oblika prilijepimo na tortu premazanu džemom od marelica. ; Tortu na kraju posipamo šećerom u prahu te ukrasimo borićima, zvjezdicama ili nekim drugim oblicima od marcipana po želji.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- marcipan, 400 g
- biskvit, 3 ploške gotovog
- mlijeko, 2 dl
- šećer u prahu, 100 g
- džem od marelica, 200 g
- boja za hranu slastičarska
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prvo sa malo mlijeka poškropimo tanjur na kojem ćemo slagati tortu.
- Zatim položimo prvu koru biskvita pa ga namažemo mlijekom da malo omekša.
- Preko mlijeka namažemo džem od marelica i poklopimo korom biskvita. Ponovimo postupak premazivanja mlijekom, džemom i biskvitom.
- Zadnji biskvit također premažemo mlijekom te cijelu tortu (odozgo i sa strane) bogato obložimo džemom od marelica.
- Na dasci za tijesto pomiješamo i umijesimo kupovni marcipan i šećer u prahu.
- Od jednog dijela marcipana izvaljamo okruglu plošku veličine torte, a od drugog, traku visine torte kojom ćemo obložiti tortu sa strane. Oba oblika prilijepimo na tortu premazanu džemom od marelica.
- Tortu na kraju posipamo šećerom u prahu te ukrasimo borićima, zvjezdicama ili nekim drugim oblicima od marcipana po želji.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |