- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleći odresci s rajčicama i parmezanom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske s rajčicama i parmezanom.
Teleći odresci su lagani, a ako im dodamo lagani umak od svježih rajčica i luka, te lagano posipamo listićima parmezana, što ćemo dobiti? Pa lagani obrok u kojemu ćete sigurno uživati!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleći odrezak, 800 g tankih
- rajčica, 300 g
- luk, 1 glavica
- bijelo vino, 120 ml suhog
- parmezan, 100 g
- brašno, 80 g
- maslac, 30 g
- peršin, 1 žličica sjeckani
- bosiljak, 5-6 listova svježeg
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Teleće odreske očistimo od kožica i žilica i istučemo ravnom stranom bata za meso, rajčici izvadimo mekani dio s košticama i meso narežemo na kockice, a luk nasjeckamo.
- U tavu stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se ugrije. Za to vrijeme odreske posolimo, uvaljamo u brašno i višak brašna otresemo.
- Tako pripremljene odreske stavimo pržiti u tavu na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja. Nakon dvije minute odreske okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko.
- Gotove odreske izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, narezanu rajčicu, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
- Kad luk malo omekša umiješamo sjeckani prešin, preko povrća rasporedimo teleće odreske, ulijemo bijelo vino, dodamo listiće bosiljka i sve zajedno pirjamo dalje, na laganoj vatri 3-4 minute.
- Na tanjure stavimo odreske i umak, preko svega naribamo listiće parmezana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |