- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Farfale s pršutom i graškom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti farfale s pršutom i graškom.
Sjajno talijansko jelo od tjestenine, šampinjona, pršuta i graška koji daje poseban svježi okus, ali i izgled. U slast!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g (farfale)
- grašak, 400 g smrznutog
- šampinjoni, 150 g
- pršut, 120 g
- luk, 1 glavicq
- mesni temeljac, 200 ml
- maslac, 80 g
- peršin, 1 žlicq sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, pršut narežemo na trakice, a šampinjone očetkamo i narežemo na četvrtine.
- U tavu, na ugrijanu mješavinu polovice maslaca i maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri, dok malo ne omekša.
- Nakon tri, četiri minute prženja dodamo šampinjone, sjeckani peršin, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri četiri, pet minuta.
- Zatim dodamo grašak, ulijemo mesnu juhu i sastojke kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo farfale i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Nakon 8-10 minuta kuhanja, grašak začinimo solju i paprom, dodamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu, preostali maslac, trakice pršuta, promiješamo, maknemo s vatre i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |