- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tornjići od lisnatog tijesta s jagodama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tornjiće od lisnatog tijesta s jagodama.
Lisnato tijesto, puding, šlag i jagode, u bilo kojoj kombinaciji ne mogu ispasti loše. Želite li biti kreativni u kuhinji i iznenaditi svoje najmilije nečim novim, evo prilike!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lisnato tijesto, 250 g
- jagode, 200 g
- vrhnje za šlag, 300 ml
- puding, 1 vrećica od vanilije
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Po uputama na pakiranju pripremimo puding i premjestimo ga u zdjelu, jagode očistimo, operemo i narežemo na tanke ploške, a lisnato tijesto tanko razvaljamo.
- Pomoću kalupa izrežemo krugove tijesta promjera 7 centimetara, premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, izbodemo ih vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta.
- Za to vrijeme od slatkog vrhnja istučemo čvrsti šlag.
- Zatim na tanjure stavimo žlicu pudinga kao podlogu, preko njega stavimo krug lisnatog tijesta, preko tijesta žlicu pudinga, pa žlicu šlaga, zatim par ploški jagoda, potom tijesto, te sve ponovimo tako da dobijemo četiri sloja.
- Tornjići su gotovi i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |