- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Puretina s mladim bobom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu s mladim bobom. – pureća prsa, mladi bob, povrtni temeljac, bijelo vino (suhog), vrhnje za kuhanje, glatko brašno, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pureće odreske narežemo na šire trakice, a češnjak protisnemo. ; Zatim puretinu posolimo, promiješamo, uvaljamo u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ju pržiti sa svih strana u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca. ; Nakon tri, četiri minute prženja puretinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo bob, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo tri, četiri minute dok vino napola ne ispari. ; Zatim u tavu vratimo puretinu, ulijemo povrtnu juhu i kad zavri, kuhamo na laganoj vatri 7-8 minuta. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo još tri, četiri minute da se umak poveže. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Puretina je fina i zdrava, a isto tako i bob. A ako se ta dva sastojka udobno smjeste u umak od vrhnja za kuhanje i još ponečega, što može krenuti loše? Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Puretina s mladim bobom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu s mladim bobom. – pureća prsa, mladi bob, povrtni temeljac, bijelo vino (suhog), vrhnje za kuhanje, glatko brašno, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pureće odreske narežemo na šire trakice, a češnjak protisnemo. ; Zatim puretinu posolimo, promiješamo, uvaljamo u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ju pržiti sa svih strana u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca. ; Nakon tri, četiri minute prženja puretinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo bob, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo tri, četiri minute dok vino napola ne ispari. ; Zatim u tavu vratimo puretinu, ulijemo povrtnu juhu i kad zavri, kuhamo na laganoj vatri 7-8 minuta. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo još tri, četiri minute da se umak poveže. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Puretina s mladim bobom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu s mladim bobom.
Puretina je fina i zdrava, a isto tako i bob. A ako se ta dva sastojka udobno smjeste u umak od vrhnja za kuhanje i još ponečega, što može krenuti loše? Dobar tek!
Puretina s mladim bobom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu s mladim bobom. - pureća prsa, mladi bob, povrtni temeljac, bijelo vino (suhog), vrhnje za kuhanje, glatko brašno, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pureće odreske narežemo na šire trakice, a češnjak protisnemo. ; Zatim puretinu posolimo, promiješamo, uvaljamo u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ju pržiti sa svih strana u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca. ; Nakon tri, četiri minute prženja puretinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo bob, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo tri, četiri minute dok vino napola ne ispari. ; Zatim u tavu vratimo puretinu, ulijemo povrtnu juhu i kad zavri, kuhamo na laganoj vatri 7-8 minuta. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo još tri, četiri minute da se umak poveže. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Pureće odreske narežemo na šire trakice, a češnjak protisnemo.
- Zatim puretinu posolimo, promiješamo, uvaljamo u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ju pržiti sa svih strana u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca.
- Nakon tri, četiri minute prženja puretinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo bob, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo tri, četiri minute dok vino napola ne ispari.
- Zatim u tavu vratimo puretinu, ulijemo povrtnu juhu i kad zavri, kuhamo na laganoj vatri 7-8 minuta.
- Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo još tri, četiri minute da se umak poveže.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:35minuta |
|