- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Složenac od krumpira i šunke – U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od krumpira i šunke. – krumpir (mladi), kuhana šunka ((tanko narezane)), umak bešamel, punomasni sir (naribanog), maslac, sol i papar, Krumpir skuhamo, ogulimo i narežemo na ploške, a vatrostalnu posudu premažemo maslacem. ; Po dnu vatrostalne posude rasporedimo polovicu ploški krumpira poput crijepa na krovu, posolimo, prelijemo s malo bešamel umaka, stavimo kuhanu šunku, posipamo polovicom naribanog sira, prelijemo s još malo bešamel umaka, prekrijemo preostalim ploškama krumpira, prelijemo preostalim bešamel umakom, posipamo preostalim sirom, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-30 minuta. ; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, začinimo mljevenim paprom i poslužimo.
; – Vrlo jednostavno, brzo i ukusno jelo od krumpira, kuhane šunke, naribanog sira, preliveno bešamel umakom, pa zapečeno u pećnici. Mljac!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Složenac od krumpira i šunke – U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od krumpira i šunke. – krumpir (mladi), kuhana šunka ((tanko narezane)), umak bešamel, punomasni sir (naribanog), maslac, sol i papar, Krumpir skuhamo, ogulimo i narežemo na ploške, a vatrostalnu posudu premažemo maslacem. ; Po dnu vatrostalne posude rasporedimo polovicu ploški krumpira poput crijepa na krovu, posolimo, prelijemo s malo bešamel umaka, stavimo kuhanu šunku, posipamo polovicom naribanog sira, prelijemo s još malo bešamel umaka, prekrijemo preostalim ploškama krumpira, prelijemo preostalim bešamel umakom, posipamo preostalim sirom, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-30 minuta. ; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, začinimo mljevenim paprom i poslužimo.
; -</div>
Složenac od krumpira i šunke
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od krumpira i šunke.
Vrlo jednostavno, brzo i ukusno jelo od krumpira, kuhane šunke, naribanog sira, preliveno bešamel umakom, pa zapečeno u pećnici. Mljac!
Složenac od krumpira i šunke - U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od krumpira i šunke. - krumpir (mladi), kuhana šunka ((tanko narezane)), umak bešamel, punomasni sir (naribanog), maslac, sol i papar, Krumpir skuhamo, ogulimo i narežemo na ploške, a vatrostalnu posudu premažemo maslacem. ; Po dnu vatrostalne posude rasporedimo polovicu ploški krumpira poput crijepa na krovu, posolimo, prelijemo s malo bešamel umaka, stavimo kuhanu šunku, posipamo polovicom naribanog sira, prelijemo s još malo bešamel umaka, prekrijemo preostalim ploškama krumpira, prelijemo preostalim bešamel umakom, posipamo preostalim sirom, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-30 minuta. ; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, začinimo mljevenim paprom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Krumpir skuhamo, ogulimo i narežemo na ploške, a vatrostalnu posudu premažemo maslacem.
- Po dnu vatrostalne posude rasporedimo polovicu ploški krumpira poput crijepa na krovu, posolimo, prelijemo s malo bešamel umaka, stavimo kuhanu šunku, posipamo polovicom naribanog sira, prelijemo s još malo bešamel umaka, prekrijemo preostalim ploškama krumpira, prelijemo preostalim bešamel umakom, posipamo preostalim sirom, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-30 minuta.
- Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, začinimo mljevenim paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 56
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|