- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
File bijele ribe na salati s komoračem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe na salati s komoračem.
Dolaskom ljeta i prehrana se mijenja. Na stolu se sve više nalaze lagana jela, a takav je i ovaj recept s pečenim filetima bijele ribe na podlozi od fine salate s komoračem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 4 fileta
- komorač, 300 g
- luk, 2 glavice ljubičastog
- naranča, 1
- celerova stabljika, 2
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Komorač i luk narežemo na trakice, stabljiku celera na kockice, češnjak nasjeckamo, a sok naranče iscijedimo.
- U zdjelu stavimo luk, komorač i stabljiku celera te dodamo sjeckani peršin.
- U visoku i usku posudu ulijemo maslinovo ulje i narančin sok, dodamo sjeckani češnjak, začinimo solju i paprom i štapnim mikserom izradimo sastojke.
- Dobivenom mješavinom prelijemo povrće, izmiješamo sastojke i ostavimo da se okusi prožmu.
- Za to vrijeme filete ribe osušimo na kuhinjskom papiru, posolimo ih i stavimo peći na blago nauljenu gril tavu.
- Nakon dvije minute filete okrenemo na drugu stranu i pečemo ih još toliko.
- Na tanjure rasporedimo salatu, preko nje stavimo pečene filete bijele ribe, posipamo ih s malo sjeckanog peršina, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |