Brudet od piletine – U našem video receptu saznajte kako pripremiti brudet od piletine. – pile ((narezano)), pelati rajčice, luk, limun, bijelo vino, konjak, češnjak, peršin (sjeckani), lovorov list, ružmarin, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk i češnjak nasjeckamo, a limun narežemo na kolutove. ; Piletinu stavimo u prikladnu posudu, posolimo ju, prelijemo konjakom i sastojke izmiješamo rukom. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo ih, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim preko luka rasporedimo komade piletine i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta prženja dodamo grančicu ružmarina i lovorov list, ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Potom piletinu posipamo sjeckanim peršinom, dodamo pelati rajčice, dvije, tri kriške limuna, ulijemo 300 ml vode, napola poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, 60-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Postoje brudeti ili brodeti s ribama bijelim i plavim, školjkama, mekušcima, rakovima, žabama, jeguljama itd. A sada ćemo naučiti kako napraviti brudet s piletinom. Pogledajte video!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Brudet od piletine – U našem video receptu saznajte kako pripremiti brudet od piletine. – pile ((narezano)), pelati rajčice, luk, limun, bijelo vino, konjak, češnjak, peršin (sjeckani), lovorov list, ružmarin, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk i češnjak nasjeckamo, a limun narežemo na kolutove. ; Piletinu stavimo u prikladnu posudu, posolimo ju, prelijemo konjakom i sastojke izmiješamo rukom. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo ih, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim preko luka rasporedimo komade piletine i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta prženja dodamo grančicu ružmarina i lovorov list, ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Potom piletinu posipamo sjeckanim peršinom, dodamo pelati rajčice, dvije, tri kriške limuna, ulijemo 300 ml vode, napola poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, 60-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Brudet od piletine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brudet od piletine.
Postoje brudeti ili brodeti s ribama bijelim i plavim, školjkama, mekušcima, rakovima, žabama, jeguljama itd. A sada ćemo naučiti kako napraviti brudet s piletinom. Pogledajte video!
Brudet od piletine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brudet od piletine. - pile ((narezano)), pelati rajčice, luk, limun, bijelo vino, konjak, češnjak, peršin (sjeckani), lovorov list, ružmarin, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk i češnjak nasjeckamo, a limun narežemo na kolutove. ; Piletinu stavimo u prikladnu posudu, posolimo ju, prelijemo konjakom i sastojke izmiješamo rukom. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo ih, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim preko luka rasporedimo komade piletine i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta prženja dodamo grančicu ružmarina i lovorov list, ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Potom piletinu posipamo sjeckanim peršinom, dodamo pelati rajčice, dvije, tri kriške limuna, ulijemo 300 ml vode, napola poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, 60-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Luk i češnjak nasjeckamo, a limun narežemo na kolutove.
Piletinu stavimo u prikladnu posudu, posolimo ju, prelijemo konjakom i sastojke izmiješamo rukom.
U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo ih, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
Zatim preko luka rasporedimo komade piletine i pržimo ih sa svih strana.
Nakon 10-ak minuta prženja dodamo grančicu ružmarina i lovorov list, ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari.
Potom piletinu posipamo sjeckanim peršinom, dodamo pelati rajčice, dvije, tri kriške limuna, ulijemo 300 ml vode, napola poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, 60-ak minuta.