- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s umakom od đumbira i mladog luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od đumbira i mladog luka.
Piletina pečena na grilu s osvježavajućim, pikantno-kiselkastim umakom. Pravo jelo za vruće dane. Pogledajte!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 2 fileta
- mladi luk, 3
- đumbir, 2 žličice svježeg
- maslac, 100 g
- bijelo vino, 50 ml
- limun, 1
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Filete piletine ukoso narežemo na odreske, maslac na kockice, đumbir ogulimo i naribamo na fini ribež, limunu iscijedimo sok, a mladi luk narežemo na kolutiće i odvojimo bijeli od zelenog dijela.
- U tavici za umake rastopimo dvije, tri kockice maslaca, dodamo bijeli dio mladog luka, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša.
- Zatim dodamo naribani đumbir, promiješamo, i čim đumbir zamiriše ulijemo bijelo vino i limunov sok, ponovo promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme na ugrijanu gril tavu stavimo odreske piletine, ispečemo ju s obiju strana i maknemo s vatre.
- Potom u tavicu s umakom, stalno miješajući, postupno dodajemo polovicu preostalih kockica maslaca i pričekamo da se umak poveže.
- Zatim tavicu maknemo s vatre, umak začinimo solju i bijelim paprom, te polako umiješamo preostali maslac.
- Gotov umak procijedimo u posudu za umake.
- Na tanjure raspodijelimo pečenu piletinu, prelijemo je umakom, posipamo zelenim dijelom mladog luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |