- Almo Čatlak
- 35 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina iz pećnice na talijanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz pećnice na talijanski način.
Piletina, pasirana rajčica, sirevi parmezan i mozzarella, sve su to zvijezde i glavne uloge u ovom gastro-trileru. A odgovore na pitanja poput, što će se desiti, tko će koga, itd., možete saznati klikom na gumbić „play“!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 4 fileta
- pasirana rajčica, 1 l
- sir mozzarella, 200 g
- jaja, 2
- krušne mrvice, 100 g
- parmezan, 70 g naribanog
- bosiljak, 10 listova svježeg
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- ulje za prženje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Filete pilećih prsa narežemo na odreske, sir mozzarellu na prutiće, a jaja umutimo i prelijemo u plitku posudu.
- U drugu plitku posudu stavimo krušne mrvice, dodamo naribani sir parmezan i izmiješamo pjenjačom.
- Zatim odreske začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u umućena jaja, potom u mješavinu parmezana i krušnih mrvica, višak otresemo i stavimo ih pržiti u duboku masnoću.
- Nakon dvije, tri minute okrenemo ih na drugu stranu i pržimo ih još toliko.
- Prženu piletinu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
- Po dnu vatrostalne posude prelijemo malo maslinovog ulja, preko njega stavimo listiće svježeg bosiljka i prelijemo pasiranom rajčicom.
- Preko pasirane rajčice složimo pržene odreske piletine, preko svakog odreska stavimo po dva, tri prutića mozzarelle i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta.
- Na tanjure stavimo malo umaka, preko njega odreske piletine i jelo poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |