- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Miješano meso na žaru u brzoj marinadi
U našem video receptu saznajte kako pripremiti miješano meso na žaru u brzoj marinadi.
Nije lako napraviti stvarno dobar roštilj. Pogotovo kad ste okruženi znalcima i "znalcima". Ako se budete držali uputa, napravit ćete roštilj koji će vas svrstati među znalce, a "znalci" će zauvijek zašutjeti i neće vas više gnjaviti svojim savjetima.
Miješano meso na žaru u brzoj marinadi - U našem video receptu saznajte kako pripremiti miješano meso na žaru u brzoj marinadi. - miješano meso (za roštilj), umak od soje, škrobno brašno, čili papričica (usitnjene), češnjak, luk, maslinovo ulje, sol i papar, U zdjeli dobro pomiješamo sojin umak, škrobno brašno, sol i protisnut češnjak. ; Meso posolimo i mariniramo s jedne i druge strane. Na ostatak marinade dodamo mljeveno meso, dobro ga izmiješamo sa ostatkom marinade pa ga stavimo na stranu i pokrijemo krpom. ; Po komadima mesa polijemo malo maslinovog ulja pa i njega ostavimo pola sata da odstoji. ; Zatim meso stavljamo na žar. Piletinu stavljamo na slabiji dio žara da ne izgori. ; Meso okrećemo kada s gornje strane počinju probijati sokovi. ; Pečeno meso stavljamo u zdjelu sa lukom, narezanim na kolutove.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- miješano meso, 1,2 kg za roštilj
- sojin umak, 1 dl
- škrobno brašno, 50 g
- čili papričica, 2 žličice usitnjene
- češnjak, 3 režnja
- luk, 4 glavice
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjeli dobro pomiješamo sojin umak, škrobno brašno, sol i protisnut češnjak.
- Meso posolimo i mariniramo s jedne i druge strane. Na ostatak marinade dodamo mljeveno meso, dobro ga izmiješamo sa ostatkom marinade pa ga stavimo na stranu i pokrijemo krpom.
- Po komadima mesa polijemo malo maslinovog ulja pa i njega ostavimo pola sata da odstoji.
- Zatim meso stavljamo na žar. Piletinu stavljamo na slabiji dio žara da ne izgori.
- Meso okrećemo kada s gornje strane počinju probijati sokovi.
- Pečeno meso stavljamo u zdjelu sa lukom, narezanim na kolutove.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |