- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Nabujak s bobičastim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s bobičastim voćem. – bobičasto voće (miješanog), jaje, limun, šećer, šećer u prahu, voćni liker, vanilin šećer, Limunov sok iscijedimo, bobičasto voće očistimo i operemo, bijelanjke odvojimo od žumanjaka i uz dodatak 30 g šećera, od njih istučemo čvrsti snijeg. ; U zdjelu stavimo bobičasto voće, prelijemo ga sokom od limuna, posipamo šećerom u prahu, promiješamo i ostavimo da odstoji. ; Za to vrijeme u zdjelicu sa žumanjcima dodamo preostali šećer i vanilin šećer, te ručnim mikserom izradimo kremu. Zatim u nju ulijemo voćni liker i promiješamo. ; Potom u kremu postupno dodajemo snijeg od bjelanjaka i nježno ga umiješavamo, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Na dno vatrostalnih zdjelica stavimo bobičasto voće, prelijemo ga smjesom jaja i šećera, te posipamo šećerom u prahu. ; Tako pripremljene zdjelice premjestimo na lim za pečenje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 240°C, pod gril, 4-5 minuta. ; Zdjelice s nabujkom izvadimo iz pećnice, posipamo ih s još malo šećera u prahu i poslužimo.
; – Suffle ili nabujak je jelo koje nam dolazi iz prijestolnice gastronomije, Francuske, i karakeristično je po snijegu od bjelanjaka koje daje rahlost i prozračnost, a može biti slatko ili slano. Vrijeme pečenja je jako važno jer će nabujak splasnuti ako je nedopečen, a isto se može desiti i ako ga pečete predugo. Kako je nama uspjelo, možete provjeriti i sami.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Nabujak s bobičastim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s bobičastim voćem. – bobičasto voće (miješanog), jaje, limun, šećer, šećer u prahu, voćni liker, vanilin šećer, Limunov sok iscijedimo, bobičasto voće očistimo i operemo, bijelanjke odvojimo od žumanjaka i uz dodatak 30 g šećera, od njih istučemo čvrsti snijeg. ; U zdjelu stavimo bobičasto voće, prelijemo ga sokom od limuna, posipamo šećerom u prahu, promiješamo i ostavimo da odstoji. ; Za to vrijeme u zdjelicu sa žumanjcima dodamo preostali šećer i vanilin šećer, te ručnim mikserom izradimo kremu. Zatim u nju ulijemo voćni liker i promiješamo. ; Potom u kremu postupno dodajemo snijeg od bjelanjaka i nježno ga umiješavamo, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Na dno vatrostalnih zdjelica stavimo bobičasto voće, prelijemo ga smjesom jaja i šećera, te posipamo šećerom u prahu. ; Tako pripremljene zdjelice premjestimo na lim za pečenje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 240°C, pod gril, 4-5 minuta. ; Zdjelice s nabujkom izvadimo iz pećnice, posipamo ih s još malo šećera u prahu i poslužimo.
; -</div>
Nabujak s bobičastim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s bobičastim voćem.
Suffle ili nabujak je jelo koje nam dolazi iz prijestolnice gastronomije, Francuske, i karakeristično je po snijegu od bjelanjaka koje daje rahlost i prozračnost, a može biti slatko ili slano. Vrijeme pečenja je jako važno jer će nabujak splasnuti ako je nedopečen, a isto se može desiti i ako ga pečete predugo. Kako je nama uspjelo, možete provjeriti i sami.
Nabujak s bobičastim voćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s bobičastim voćem. - bobičasto voće (miješanog), jaje, limun, šećer, šećer u prahu, voćni liker, vanilin šećer, Limunov sok iscijedimo, bobičasto voće očistimo i operemo, bijelanjke odvojimo od žumanjaka i uz dodatak 30 g šećera, od njih istučemo čvrsti snijeg. ; U zdjelu stavimo bobičasto voće, prelijemo ga sokom od limuna, posipamo šećerom u prahu, promiješamo i ostavimo da odstoji. ; Za to vrijeme u zdjelicu sa žumanjcima dodamo preostali šećer i vanilin šećer, te ručnim mikserom izradimo kremu. Zatim u nju ulijemo voćni liker i promiješamo. ; Potom u kremu postupno dodajemo snijeg od bjelanjaka i nježno ga umiješavamo, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Na dno vatrostalnih zdjelica stavimo bobičasto voće, prelijemo ga smjesom jaja i šećera, te posipamo šećerom u prahu. ; Tako pripremljene zdjelice premjestimo na lim za pečenje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 240°C, pod gril, 4-5 minuta. ; Zdjelice s nabujkom izvadimo iz pećnice, posipamo ih s još malo šećera u prahu i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Limunov sok iscijedimo, bobičasto voće očistimo i operemo, bijelanjke odvojimo od žumanjaka i uz dodatak 30 g šećera, od njih istučemo čvrsti snijeg.
- U zdjelu stavimo bobičasto voće, prelijemo ga sokom od limuna, posipamo šećerom u prahu, promiješamo i ostavimo da odstoji.
- Za to vrijeme u zdjelicu sa žumanjcima dodamo preostali šećer i vanilin šećer, te ručnim mikserom izradimo kremu. Zatim u nju ulijemo voćni liker i promiješamo.
- Potom u kremu postupno dodajemo snijeg od bjelanjaka i nježno ga umiješavamo, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Na dno vatrostalnih zdjelica stavimo bobičasto voće, prelijemo ga smjesom jaja i šećera, te posipamo šećerom u prahu.
- Tako pripremljene zdjelice premjestimo na lim za pečenje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 240°C, pod gril, 4-5 minuta.
- Zdjelice s nabujkom izvadimo iz pećnice, posipamo ih s još malo šećera u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.56
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|