- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pita s bobičastim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu s bobičastim voćem. – oštro brašno, jabuke, limun, maslac, maline, ribiz, jaje, vanilin šećer, džem od suhe smokve s narančom, šećer u prahu, Maline i ribizle očistimo, operemo i ocijedimo, maslac narežemo na kockice, limunovu koricu naribamo, a žumanjke odvojimo od bjelanjaka. ; U zdjelu s brašnom dodamo 2/3 kockica maslaca i prstima ga utrljamo dok ne dobije izgled krušnih mrvica. ; Zatim dodamo naribanu koricu limuna, žumanjke, ulijemo cca. 10 ml vode i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo na radnu ploču i rukama umijesimo prhko tijesto. ; Potom od tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je u čistu zdjelu, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 30-ak minuta. ; Za to vrijeme jabuku ogulimo, očistimo i narežemo na tanke kolutiće. ; U ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo kolutove jabuke i pirjamo ih. Nakon dvije minute tavu s jabukama maknemo s vatre. ; Odležano tijesto razvaljamo, premjestimo u kalup za pite i višak tijesta odstranimo. ; Zatim tijesto premažemo džemom, prekrijemo pirjanim kolutovima jabuke, prelijemo umakom od pirjanja, nadjenemo 1/3 malina i ribizla, posipamo vanilin šećerom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. ; Pečenu pitu izvadimo iz kalupa, nadjenemo preostalim malinama i ribizlima, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; – Pekli ste već dosta pita i svaki put uživali. Ako želite taj osjećaj ponoviti pogledajte recept, nabavite sastojke i krenite! Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pita s bobičastim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu s bobičastim voćem. – oštro brašno, jabuke, limun, maslac, maline, ribiz, jaje, vanilin šećer, džem od suhe smokve s narančom, šećer u prahu, Maline i ribizle očistimo, operemo i ocijedimo, maslac narežemo na kockice, limunovu koricu naribamo, a žumanjke odvojimo od bjelanjaka. ; U zdjelu s brašnom dodamo 2/3 kockica maslaca i prstima ga utrljamo dok ne dobije izgled krušnih mrvica. ; Zatim dodamo naribanu koricu limuna, žumanjke, ulijemo cca. 10 ml vode i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo na radnu ploču i rukama umijesimo prhko tijesto. ; Potom od tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je u čistu zdjelu, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 30-ak minuta. ; Za to vrijeme jabuku ogulimo, očistimo i narežemo na tanke kolutiće. ; U ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo kolutove jabuke i pirjamo ih. Nakon dvije minute tavu s jabukama maknemo s vatre. ; Odležano tijesto razvaljamo, premjestimo u kalup za pite i višak tijesta odstranimo. ; Zatim tijesto premažemo džemom, prekrijemo pirjanim kolutovima jabuke, prelijemo umakom od pirjanja, nadjenemo 1/3 malina i ribizla, posipamo vanilin šećerom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. ; Pečenu pitu izvadimo iz kalupa, nadjenemo preostalim malinama i ribizlima, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Pita s bobičastim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu s bobičastim voćem.
Pekli ste već dosta pita i svaki put uživali. Ako želite taj osjećaj ponoviti pogledajte recept, nabavite sastojke i krenite! Dobar tek!
Pita s bobičastim voćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu s bobičastim voćem. - oštro brašno, jabuke, limun, maslac, maline, ribiz, jaje, vanilin šećer, džem od suhe smokve s narančom, šećer u prahu, Maline i ribizle očistimo, operemo i ocijedimo, maslac narežemo na kockice, limunovu koricu naribamo, a žumanjke odvojimo od bjelanjaka. ; U zdjelu s brašnom dodamo 2/3 kockica maslaca i prstima ga utrljamo dok ne dobije izgled krušnih mrvica. ; Zatim dodamo naribanu koricu limuna, žumanjke, ulijemo cca. 10 ml vode i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo na radnu ploču i rukama umijesimo prhko tijesto. ; Potom od tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je u čistu zdjelu, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 30-ak minuta. ; Za to vrijeme jabuku ogulimo, očistimo i narežemo na tanke kolutiće. ; U ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo kolutove jabuke i pirjamo ih. Nakon dvije minute tavu s jabukama maknemo s vatre. ; Odležano tijesto razvaljamo, premjestimo u kalup za pite i višak tijesta odstranimo. ; Zatim tijesto premažemo džemom, prekrijemo pirjanim kolutovima jabuke, prelijemo umakom od pirjanja, nadjenemo 1/3 malina i ribizla, posipamo vanilin šećerom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. ; Pečenu pitu izvadimo iz kalupa, nadjenemo preostalim malinama i ribizlima, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Maline i ribizle očistimo, operemo i ocijedimo, maslac narežemo na kockice, limunovu koricu naribamo, a žumanjke odvojimo od bjelanjaka.
- U zdjelu s brašnom dodamo 2/3 kockica maslaca i prstima ga utrljamo dok ne dobije izgled krušnih mrvica.
- Zatim dodamo naribanu koricu limuna, žumanjke, ulijemo cca. 10 ml vode i sve zajedno dobro izmiješamo.
- Dobivenu smjesu premjestimo na radnu ploču i rukama umijesimo prhko tijesto.
- Potom od tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je u čistu zdjelu, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 30-ak minuta.
- Za to vrijeme jabuku ogulimo, očistimo i narežemo na tanke kolutiće.
- U ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo kolutove jabuke i pirjamo ih. Nakon dvije minute tavu s jabukama maknemo s vatre.
- Odležano tijesto razvaljamo, premjestimo u kalup za pite i višak tijesta odstranimo.
- Zatim tijesto premažemo džemom, prekrijemo pirjanim kolutovima jabuke, prelijemo umakom od pirjanja, nadjenemo 1/3 malina i ribizla, posipamo vanilin šećerom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.
- Pečenu pitu izvadimo iz kalupa, nadjenemo preostalim malinama i ribizlima, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:100minuta |
|