- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Varivo od kelja s hrenovkama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s hrenovkama. – kelj (mladog), hrenovka (bez ovitka), riža, luk, parmezan (naribanog), češnjak, povrtna juha iz kocke, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol, Kelj očistimo, operemo i narežemo na trakice, hrenovke na kolutiće, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo. ; U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo trakice kelja, ulijemo 200 ml povrtne juhe i pirjamo, povremeno miješajući, dok i kelj malo ne omekša. ; Nakon 10-ak minuta dodamo rižu, ulijemo preostalu juhu, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. Potom dodamo narezane hrenovke i kuhamo još dvije minute. ; Na kraju dodamo sjeckani peršin, promiješamo, rasporedimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.; – Zdravo i jednostavno ukusno varivo od mladog kelja, a da i mesojedi dođu na svoje, dodali smo i hrenovke. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Varivo od kelja s hrenovkama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s hrenovkama. – kelj (mladog), hrenovke (bez ovitka), riža, luk, parmezan (naribanog), češnjak, povrtna juha iz kocke, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol, Kelj očistimo, operemo i narežemo na trakice, hrenovke na kolutiće, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo. ; U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo trakice kelja, ulijemo 200 ml povrtne juhe i pirjamo, povremeno miješajući, dok i kelj malo ne omekša. ; Nakon 10-ak minuta dodamo rižu, ulijemo preostalu juhu, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. Potom dodamo narezane hrenovke i kuhamo još dvije minute. ; Na kraju dodamo sjeckani peršin, promiješamo, rasporedimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.; -</div>
Varivo od kelja s hrenovkama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s hrenovkama.
Zdravo i jednostavno ukusno varivo od mladog kelja, a da i mesojedi dođu na svoje, dodali smo i hrenovke. Dobar tek!
Varivo od kelja s hrenovkama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s hrenovkama. - kelj (mladog), hrenovke (bez ovitka), riža, luk, parmezan (naribanog), češnjak, povrtna juha iz kocke, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol, Kelj očistimo, operemo i narežemo na trakice, hrenovke na kolutiće, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo. ; U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo trakice kelja, ulijemo 200 ml povrtne juhe i pirjamo, povremeno miješajući, dok i kelj malo ne omekša. ; Nakon 10-ak minuta dodamo rižu, ulijemo preostalu juhu, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. Potom dodamo narezane hrenovke i kuhamo još dvije minute. ; Na kraju dodamo sjeckani peršin, promiješamo, rasporedimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Kelj očistimo, operemo i narežemo na trakice, hrenovke na kolutiće, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
- U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
- Zatim dodamo trakice kelja, ulijemo 200 ml povrtne juhe i pirjamo, povremeno miješajući, dok i kelj malo ne omekša.
- Nakon 10-ak minuta dodamo rižu, ulijemo preostalu juhu, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. Potom dodamo narezane hrenovke i kuhamo još dvije minute.
- Na kraju dodamo sjeckani peršin, promiješamo, rasporedimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 55
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta |
|